dejv02 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Witam, szukam pomocy w ustawieniu kolumn w pokoju, nie powiem dokładnie ile m2 jest w salonie gdzie sie znajdują ale zgaduje, że około 16m2, na obrazku załączonym po lewej stronie w dolnym rogu rysuku znajduje sie sypialnia obok łazienka ( opisze je skrótami niżej ) zestaw to denon dra 800h z kolumnami heco aurora bez suba, a niebieski prostokąt to jest biurko po prawej kanapa a czarny prostokąt to blat kuchenny ( salon z aneksem ) jak i stół z krzesłami, mam taki problem, ponieważ nie jestem w stanie ułożyć kolumn tak aby gdzieś mniej więcej tam gdzie jest czerwona kropka był sluchalny bas. Bas czuć i słychać najbardziej w rogu pomieszczenia po prawej dolnej stronie jak i przy blacie. Czytałem o pułapkach bassowych, które mogły by pomóc. Jestem totalnym laikiem w audio. Wcześniej używałem komputerowych głośników edifier s730, które znajdowały się na biurku a subwoofer pod biurkiem. Czy macie jakieś pomysły jak ułożyć kolumny aby jednak gdzieś w tym środku pokoju był ten bas słyszany? Ł - łazienka Prz - przedpokój Syp - sypialnia S - Salon z aneksem Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Jak nikt nie pomoże,to spróbuj z chatgtp Bartka Chojnackiego -akustyka Lubicie nowe technologie i gadanie z AI o mniej lub bardziej ciekawych rzeczach? Zapraszam do testów mojego modelu ChataGPT w zakresie akustyki wnętrz. Pracuję nad nim od pewnego momentu, karmię mądrymi książkami, artykułami i gadam z nim korygując błędy w zakresie adaptacji akustycznej itd. Teraz już potrafi powiedzieć całkiem mądre rzeczy, na pewno dużo mądrzejsze niż te znalezione losowe w internecie. Zapraszam do testowania, bardzo ciekawy jestem Waszego feedbacku https://chatgpt.com/g/g-68c6f55e2720819194e175dfae297845-agh-amp Edytowano 1 godzinę temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
Recommended Posts