oktagon Napisano 24 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2009 Wyszperałem w internecie dobrą ofertę na słuchawki Beyerdynamic DT 860 (cena nieco ponad 500 zł).Zanim nacisnę przycisk "do koszyka" chciałbym się skonsultowac czy jest to zakup godny polecenia.Jeżeli są inne słuchawki , na które bardziej warto wydac pieniądze to proszę o oświecenie co to by miałoby byc. Ogólnie preferuję odsłuch na kolumnach, ale nie zawsze mogę swobodnie "pohałasowac". Świadomośc że mogę komuś przeszkadzac diabelnie psuje mi radośc ze słuchania muzyki. To wszystko skłania mnie do poszukiwania słuchawk dobrych, nawet jeżeli miałyby kosztowac sporo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 24 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2009 Jesli jestes w stanie dolozyc troche to polecam Hd650. Odkad je kupilem wzmacniacz jest na stale odlaczone z sieci... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 24 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2009 Posluchaj "wielkiej tröjki" Beyerdynamic dt 880, Sennheiser HD 650, AKG k710. Dosc wyraznie rözniä sie dzwiekowo, kazde majä wyraznie nakreslonä charakterystyke. Poza tym moze Grado sr 225, 325.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oktagon Napisano 24 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2009 Cytat Jesli jestes w stanie dolozyc troche to polecam Hd650. Odkad je kupilem wzmacniacz jest na stale odlaczone z sieci... Domyślam się że masz na myśli Sennheiser HD 650 ?Hmm... najtaniej to nieco ponad 1000 zł. Może warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oktagon Napisano 25 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2009 Cytat Posluchaj "wielkiej tröjki" Beyerdynamic dt 880, Sennheiser HD 650, AKG k710. Dosc wyraznie rözniä sie dzwiekowo, kazde majä wyraznie nakreslonä charakterystyke. Poza tym moze Grado sr 225, 325.Pozdrawiam. Wszystkie te słuchawki są w przybliżeniu w tym samym przedziale cenowym - więc cena nie byłaby najważniejszym kryterium przy zakupie (o ile nie natrafię na jakąś specjalną oferte cenową).Obawiam się że nie mam szansy na osobisty odsłuch.AKG K701 (cena 1040zł) nie podobają mi się z wyglądu, są jakieś takie bez wyrazu.Grado SR225i oraz SR325i wyglądają identycznie i kosztują prawie identycznie (1120zł i 1280zł)- ciekawy wygląd, ale co jeszcze może przemawiac za wyborem?Beyerdynamic DT880 (940zł) - najtańsze z wielkiej trójki i ponoc niezwykle komfortoweSennheiser HD650 (1220zł) - chyba najbardziej znane i uznane słuchawkiMam co najmniej tydzień na dokonanie wyboru I cały czas nie wiem co by to miało byc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 25 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2009 Nie wiem jak Beyery, ale AKG i Hd650 bez wzmaka sluchawkowego ciezko beda mialy. Moje 650tki w dziurce cd bucza az sie odechciewa sluchac.Do AKG trzeba mocny wzmak, podobno sa jasne i nie maja za wiele basu. Moje Hd650 graja obecnie ze wzmakiem za okolo 150zl i jest calkiem ok. Takie przyjemne lekko ocieplone granie bez zadnego meczenia. Gdybym mial znowu wydac za 650tki 1300zl to raczej kupilbym 600tki uzywane w cenie 600zl. Jak sie nie spodobaja nie stracisz na odsprzedazy. Beyery uchodza za rowne sluchawki bez podbic, Akg/Grado dodaja troche wysokich ale wszystko zalezy od toru audio i preferencji sluchacza.Do ostrego lojenia podobno swietne sa DT150 Polecam znalesc artykul "Słuchawki wysokiego lotu" P. RykiCiekawym rozwiazaniem w ktore nie wierze moga byc CAL!'e po recablingu, podobno graja rownie zacnie jak Hd600 ale jeszcze nie slyszalem zeby ktos wywalil Senki i kupil CreativyMoglbys napisac czego sluchasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oktagon Napisano 25 czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2009 Cytat Nie wiem jak Beyery, ale AKG i Hd650 bez wzmaka sluchawkowego ciezko beda mialy. Moje 650tki w dziurce cd bucza az sie odechciewa sluchac.Moglbys napisac czego sluchasz? Z "napędzeniem" słuchawek nawet 300 Ohm nie powinienem miec problemu, bo od tygodnia mam 09 Tianyun ZERO - jest to zewnętrzny DAC, wzmacniacz słuchawkowy i przedwzmacniacz w jednym. Jak na razie jestem pod nadzwyczaj pozytywnym wrażeniem jakości dzwięku z tego pudełka. W internecie znalazłem jedynie recenzje dotyczące starszego modelu tego DAC'a i są one bardzo dobre.A tutaj link do strony producenta:Tianyun 24/192 Zero DAC, Head Amp, USBA muzyka jakiej słucham? Mogę tylko powiedziec, że słucham prawie wszystkiego oprócz "ciężkiego brzmienia", do którego zaliczam rock i brzmienie symfoniczne.Preferuję muzykę instrumentalną, elektroniczna, dobrze brzmiący wokal, R&B, Dance a nawet Techno (tylko jak mnie boli głowa )Tak więc dla mnie liczy się brzmienie przestrzenne i analityczne.A jednak w dalszym ciągu nie wiem czy potrzebuję słuchawek Hi-End, chociaż mnie bardzo korci (raz się żyje, czyż nie?) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts