DEVIL Napisano 24 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2008 WitamMam pydanie odnośnie wymiany tunelu bass reflex w kolumnach Jamo E410 na dłuższy.Zależy mi na uzyskaniu niższego basu.Oryginalny tunel jest bardzo krótki.Czy wymiana ma sens jeżeli tak to jaką dł.zastosować,żeby uzyskać jak najniższy bas?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 26 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2008 Zeby nie robić dodatkowych kosztów, to zrób z kartonu tuleję dopasowaną do wewnętrznej średnicy tunelu BR. Włóż ją do tunelu i za jej pomocą wydłużaj tunel po 1 cm. Jak dojdziesz do zadawalających efektów, to możesz wymienić oryginalny tunel na taki, jaki wyszedł z doświadczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 26 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2008 Już trochę poeksperymentowałem z dł.tunelu br.Zstosowałem różne dł.rurki pcv.Bas się obniżył(nie znacznie),ale spadło jego natężenie.Myślę że dobże wyprofilowany tunel może przynieść lepsze efekty(obecna dł.oryginalnego tunelu to 5cm,ja chcę zastosować 14cm) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts