mmsowinski Napisano 20 lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 lipca 2014 Jest to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie.Pragnę naprawić mój zestaw głośników, który od trzech lat siedzi w piwnicy. Specyfikacja zestawuProblemem jest mostek prostowniczy, który wymaga wymiany. Gdzie mogę coś takiego znaleźć ewentualnie czym zastąpić żeby działało?Mostek ProstowniczyDrugą kwestia jest wymiana kondensatora w głośniku.Oznaczenie konda to Sounder 150uf 100v np 85 oCNa co go wymienić?Kwestia dodatkowa:Oprócz naprawy zestawu Creativa myślałem nad połączeniem go z zestawem głośników z dvd Sony , które leżą u mnie nie używane. Zamysł jest taki aby wyciagnąc głośniki z satelitek Creativa 8 ohm i dopasowanie ich w głośniku typu tall boy Sony SS-TS 46 i podpięcie całości do gniazd na satelitki w zestawie Creativa?Czy warto? Jeśli tak to co muszę zrobić żeby wszystko działało sprawnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts