hector_22 Napisano 18 marca 2008 Udostępnij Napisano 18 marca 2008 Witam,Posiadam taki sam wzmacniacz jak na tej aukcji:http://allegro.pl/item326951908_wzmacniacz...2_kanalowy.htmlPosiada on 4 wyjscia i każde po 25W (4x25W). Mam pytanie: jak zmostkować kanały aby były 2 wyjścia po 50W (2x50W), Czytałem w instrukcji że jest taka mośliwość, ale nic więcej na ten temat nie ma napisane. I jeszcze jedno: do czego jest wyjście: "SPEAKERLEVEL INPUT"Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 18 marca 2008 Udostępnij Napisano 18 marca 2008 Nie znam tego modelu, ale tym wzmacniaczu piszą tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic380614.htmlhttp://www.elektroda.pl/rtvforum/topic127520.htmlWyjście "SPEAKERLEVEL INPUT" jest przeznaczone do podłaczenia następnego wzmacniacza. Jest tam sygnał po wszelkich regulacjach dokonanych w wzmacniaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hector_22 Napisano 19 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2008 Tzn że moge tam podłączyć wyjścia na głośniki z innego wzmacniacza w to gniazdo, uzyskając tym większą moc i bez żadnych uszkodzeń?A te linki co podałeś dotyczą niestety innego wzmacniacza, ale tej samej firmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 21 marca 2008 Udostępnij Napisano 21 marca 2008 To jest takie wejście, dla radia które nie posiada wyjścia OUT na dodatkowy wzmacniacz. Wykorzystuje się wtedy wyjście głośnikowe i to wejście.Linki które podałem możliwe że nie są do tego modelu, ale odnoszą się do tej samej budowy wzmacniacza mocy. Nie zmienia to faktu że są to już wzmacniacze zmostkowane i drugi ra zmoskować już ich nie można. Jedyne co przychodzi mi do głowy, to możesz do wyjścia przedniego F podłączyć głośniki średniotonowe i wysokotonowe, a do wyjścia tylnego R głośniki basowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 16 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2008 swoja droga ciekawe rzeczy sprzedajacy pisze:- wzmacniacz 2- kanałowy- moc RMS 4x25W (to 2 czy 4?)"Prezentujemy państwu wspaniały wzmacniacz samochodowy o wielkiej mocy." Wiem ze chwyty marketingowe ale pisac o potężnej mocy i chwile nizej podawac ze 25W to troche jak by pokazywac fotke malucha i mowic ze to limuzyna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 17 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2008 Często bywa że sprzedawcy sami nie wiedzą co sprzedają. Tego typu wzmacniaczy samochodowych nie polecam . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 17 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2008 zgadza sie, lepiej te 100 zl dolozyc do jakiegos pozadniejszego radia pod ktorym glosniki zagraja lepiej niz na takim wzmacniaczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts