m4tek Napisano 17 maja 2008 Udostępnij Napisano 17 maja 2008 co myślicie o takim połączeniu:http://allegro.pl/item360296677__blaupunkt...usb_sd_mp3.html+http://www.megamarket.org.pl/product_info....oducts_id=20528? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeczek Napisano 17 maja 2008 Udostępnij Napisano 17 maja 2008 że można dużo lepiej Rozwiń swoje pytanie, napisz jakie masz oczekiwania, czego potrzebujesz, jakie auto, jaka muzyka, jaki budzet.Cos sie doradzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 maja 2008 Udostępnij Napisano 17 maja 2008 Jakos marka Blaupunkt mnie nie przekonuje... zalezy co chcesz uzyskac podczas grania...Głośniki sony... chyba sony odpada w ogole?Dlaczego zdecydowalaes sie na taki zestaw? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4tek Napisano 17 maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2008 budżet gdzieś tak do 600 zł.Myślę o głośnikach trójdrożnych i jakieś radio z mp3 + obsługa sd i aux in z przodu panela.A więc nie jakieś wielkie cudo, ale myślę, że da się zmieścić w takiej kwocie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 maja 2008 Udostępnij Napisano 17 maja 2008 Powiem tak - zobacz na jakiesproste modele Alpine lub Clarion - moze uda sie cos wyhaczyc...gorzej z wesciem na przednim panleu.o SD musimy zapomniec - wic juz jestem problem.Głośniki 6x9 na tył ? rozumie?a co z przodu? standardowe?a mozesz powiedziec jakie auto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4tek Napisano 17 maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2008 glosniki z przodu sa, fabryczne.audi a3.no ale radyjko z Alpaina to chyba samo z 600 zl, a z glosnikami ciezko bedzie.To moze zapytam o glosniki same, gdzies tak koszt 200 zl okolo. taki rozmiar jak napisales.Chcialbym 3 drozne i nie wiem czy to dobry pomysl.No i jesli chodzi o radio to wszystkie typu Dalco odpadaja. a co sie wam w Blaupukcie nie podoba ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 maja 2008 Udostępnij Napisano 17 maja 2008 Ktoś osotanio na forum kupil wynalazek Dalco - okazało sie nie takie tragiczne.Co do Blaupunkta..no moze mam jakies spaczenie - ale te radia kupuje sie pod fabryczne głośniki - jak chcesz troche głośniej zagrać - to moze okazac sie to b.kłopotliwe.Głośniki 3 drozne owale - jak wiadomo to tzw stara szkola nagłaśniania samochodu - odchodzi sie od tego typu nagłośnienia..wiellkiimi krokami..ale cóż jezeli sie uprzesz mozesz zalożyćTeraz co do sony...hmmm..generalnie ..chyba jestem anty..tej firmie ..od dawa widomo,ze produkuje kiepscizne.. Zobacz na allegro.. do 200zł co dostaniesz.. zreszta jezeli ma grac to w konfiguracje z przednimi standardowymi głośniczkami..+ tyl owale i to ma grac pod blaupunktemm...hmm obyś sie nie zdziwił...ale podobno o gustach (moich) sie nie dyskutuje:)Powiem tak nie masz za duzy problem i moze to sie obrócic przeciwko Tobie..ale probować można.Nieiwem jakie lubisz granie..a moze okazac sie ze Tobie to wystarcza w zupełności Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4tek Napisano 17 maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2008 kurde lubie tak srednio glosno, ale chcialbym dobra jakosc dzwieku. Nie bee na pewno puszczac na fulla tego.no ale co moge dokupic do fabrycznych glosnikow z przodu do tylu?Dwudrozne? czterodrozne?No to nie wiem jak radio to chyba ewentualnie JVC. No a jak nie to najtansze Pioniery czy Alpine. Tak to widze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 maja 2008 Udostępnij Napisano 17 maja 2008 Zawsze jest tak,ze teraz piszesz ze nie bedziesz puszczał na full a prawdajest zupelnie inna..POwiem tak - chyba z takiego polaczenia za taka kase bedzie ciezko wyciagnaćtak jak piszesz dobry dzwięk.Nie pisze z kolei ze musisz wydawac 2-3k aby w ogole uzyzkac dobry dzwiek..ale chyba zrobienie takie zestawu na szybko nie ejst dobrym rozwiazaniem ale jezeli kasy ie masz wiecej i zaadasz max tyle..to..coz bedziesz musial zostac przy pierwotnym zalozeniu.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4tek Napisano 17 maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2008 dobra radio to juz sie wybierze jakies 4x50 W, ale glosniki jakbyscie mogli jakies polecic, chociaz jaka firma, jak juz nie konkretny model. Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 18 maja 2008 Udostępnij Napisano 18 maja 2008 Szczerze do tyłu: żadne.Bo po co Ci? z tyłu jeździsz czy z przodu? Zresztą A3 nie jest wielkim autem, i w porzadnie przygotowanych drzwiach odpowiednie głośniki zagrają zadowalająco.A do tyłu suba jakiegoś niemocnego i poezja śpiewana Jeśli uparcie niechcesz wymieniać obecnie głośników to polecam zakupic radyjko plus wzmacniacz.A za miesiąc, dwa wspomnianego suba.Wtedy i głośniki przednie wymienisz bo Cie wciągnie ta zabawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 18 maja 2008 Udostępnij Napisano 18 maja 2008 Ajednak moje słowa uznały poparcie.Robie audio tanim kosztem z regóły obraca sie przeciwko Nam..Owszem głośność w samochodzie zwiekszy sie..ok Ale scena uzyczna bedzie przesunieta znacząco..no chyba,ze jestes pasazerem i zawsze siedzisz z tyłu:) to co innego.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4tek Napisano 18 maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2008 no wiesz, ale sub zajmuje miejsce w bagazniku, a ja nie jestem nastawiony na same basy, lubie wysokie tez slyszec. a pozatym do suba wzmacniacz konieczny, a przy glosnikach sie obejdzie bez chyba A jak mam na nie miejsce, to przeciez nie bede szukal czegos zeby dobrze zamaskowac otwory, tylko wole wlozyc cos tam zeby gralo, no nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 18 maja 2008 Udostępnij Napisano 18 maja 2008 Kwestia..miejsca - w takim razie polecam jedno rozwiązania..Kup dobre przody jakies separowane (jest sporo opcji) - wieszosc oprtych na zwrotnicach..Wygłusz drzwi, założ dystanse, rozmieść głośniki...Gwaratnuje,ze zagra o niebo lepiej ..niż polączenie stadnadardowych przodów z głośnikami w półce sony.. lub cos w tym stylu. Jag głośniki sie wygrzeją bedzie wszystko okScena rozłożona równomiernie i rozsądna podstawa pod przyszłą rozbudowe!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4tek Napisano 18 maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2008 ok dzieki:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts