Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Od trzech lat użytkuję słuchawki douszne DENON AH-C101 (kupiłem okazyjnie za 200zł), bardzo odpowiadało mi ich brzmienie, ale niestety jedna ze słuchawek przestała dziś grać. Z zewnątrz mechanicznie żadnych uszkodzeń nie widać. I teraz sprawa wygląda następująco - nie mam dużej wiedzy na temat słuchawek, a tym bardziej od strony elektronicznej i zastanawiam się czy jest sens podejmować się jakiejś diagnozy/naprawy obecnych denonów, czy może lepiej zainwestować od razu w nowe słuchawki, a konkretnie mam na myśli Bose SoundTrue Ultra in ear. Dlaczego te? Miałem kiedyś ich słuchawki IE (douszne) i były dla mnie rewelacyjne, bardzo lubię brzmienie tej firmy i generalnie zastanawiam się nad opłacalnością całej operacji. Nowe Bose +-300zł, DENONY za nowości kosztowały niby około 500zł, ale ja ja kupiłem sporo taniej, z tego co widzę Bose niby też kosztowały kiedyś znacznie więcej niż dziś. Proszę o pomoc i sugestie.

• 3 months later...
Napisano (edytowany)

Jeżeli na kablu to polecam posłuchać (jeśli się da oczywiście) Focal Sphear lub Sphear S - przypadkiem stałem się fanem tej firmy, Denon jest dla mnie , jakby to powiedzieć za ciężki a Focal jest jasny i kurcze naprawdę dużo słychać choć basu nie ma za wiele , ale co kto lubi mnie nadmiar basu męczy , a w Focalu jest go w sam raz tyle żeby nie zasłaniał reszty :) 

Edytowano przez civil