krzychu82 Napisano 17 lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 2006 Witam. Mam problem z basem w samochodzie. Mam głośniki basowe w prawych i lewych drzwiach. Można powiedzieć ze są dokładnie naprzeciwko siebie. Gdy puszczam muzyke wyłącznie na prawy lub lewy kanał (balans na maksa na prawo lub lewo) to bas jest potężny i taki jakbym chciał ale gdy ustawiam na stereo to efekt niknie niemal calkowicie i praktycznie bas sie gubi. Czy ktoś wie co to może być? Dzięki za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszektn Napisano 19 lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 lipca 2006 Jeden z głośników masz odwrotnie podpięty fazowo (+ -). Musisz zamienić kabelki w jednym głośniku na odwrót (zawsze powinno być podpięte plus do plusa a minus do minusa). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blyblon Napisano 20 lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 lipca 2006 Zbyszektn ma stóprocentową racje. Zapewne masz gdziesz pomyloną biegunowość, bo nie sąda żebyś miał tak słabe radio że jak wysterowujesz 2 kanały to braknie mu mocy. To jest raczej nie realne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 11 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2008 Ja mialem podobny problem a roznica polegala na tym ze podpiety glosnik dawal lepszy mocniejszy i glosniejszy bas niz dwa naraz ,po podlaczeniu dwoch brakowalo mocy z radia ,Okazalo sie ze mialem zle podpiete radio pod instalacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts