GAntek Napisano 17 stycznia 2019 Napisano 17 stycznia 2019 Dzień dobry, Kolejny krok w audio to najtrudniejsze dostosowanie i polepszenie akustyki pokoju do odsłuchu Salon 4,5 x 4,7 z otwartym przejściem do jadalni oraz na korytarz. Aktualnie aby uslyszeć echo/pogłos wystarczy lekko klasnać w dłonie, a więc masakra. Dodatkowo na podłodze do czasu pojawienia się stosownego dywanu mata piankowa aby dziecko nie bawiło się bezpośrednio na podłodze. Ściany obłożone płytą karton-gips i pomalowane farbą magnat ceramiczny który nie ułatwia a idealnie odbija wszystkie dźwięki Zakładam conajmniej 2 absorbery za kolumnami, obraz/zdjęcie na płótnie nad kominkiem i jakieś mniejsze absorbery i/lub rozpraszacze po drugiej stronie kolumn za narożnikiem na ścianie. Do tego w róg za fotelem jakiś sensowny bass trap. Zastanawiam się co by można było przykleić na sufit najlepiej białego? Czy może jakoś jeszcze inaczej to ogarnąć? Zrobiłem na szybko rysunek z wymiarami (tak, wiem, nie jestem artystą ? ) oraz załączam zdjęcia (wybaczcie mały bałagan ale foto robione tuż przed skończona zabawa dziecka ) Pozdrawiam i z góry dziękuję za wsparcie i wszelką pomoc. Odpisz, cytując
Recommended Posts