arkan2400 Napisano 15 lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 lipca 2019 Witam Zwracam się do forumowiczów z prośbą o poradę w sprawie poprawy brzmienia kolumn Mission m73. Chodzi mi wyłącznie o sekcje wysokotonowa. Wiem że najlepsze rezultaty przynosi wymiana kondensatora. Tylko zastanawiam się czy miałby to być MKP czy może bipolarny. We wcześniejszych kolumnach eltax były zastosowane zwykle elektrolity ale co ciekawe podmiana na mkp skutkowała pogorszeniem brzmienia. Więc coś jest na rzeczy. Z góry dziękuję za pomoc. Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkan2400 Napisano 18 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 lipca 2019 A jednak postawiłem na jakość ( a może jakoś to będzie ). Dałem dwa nowe Jantzen z czarnej serii ale zawsze to coś. Oryginalne były no name i w dodatku wysluzone jak mniemam. Nastąpiła zdecydowana poprawa a jeszcze wygrzewanie, więc może być już tylko lepiej.Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts