robson132 Napisano 30 października 2008 Udostępnij Napisano 30 października 2008 (edytowany) Witam Chcę zbudować pasywny subwoofer br mam już obudowę 40l i chciałem tam zamontowac STX GDN 22/120/4 SS ale tego głośnika juz nie produkują więc pomyslałem o GDN-22-200-8-SC chce zeby sub grał mocnym basem i nisko schodził.Co myślicie o tym głośniku? Edytowano 30 października 2008 przez muzyczny_gość przesunołem do FORUM AUDIO > AUDIO > DIY Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeremi Napisano 30 października 2008 Udostępnij Napisano 30 października 2008 Jeżeli chcesz żeby głośnik schodził nisko z basem załóż głośnik o średnicy min. 25cm (10") a jeszcze lepiej 12"Poszperaj troche w necie. Ja zbudowałem subbas na 12" Alphard Lw 1200 koszt około 100zł, i na prawde gra przyzwoicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson132 Napisano 31 października 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2008 mam do wydania tylko 60zł na głosnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson132 Napisano 31 października 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2008 mam do wydania tylko 60zł na głosnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeremi Napisano 4 listopada 2008 Udostępnij Napisano 4 listopada 2008 Taki Alphard kosztuje właśnie tyle. Reszta to zwrotnica, otwory bassrefleks, port, przewody itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowieck Napisano 5 listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 listopada 2008 Cytat Taki Alphard kosztuje właśnie tyle. Reszta to zwrotnica, otwory bassrefleks, port, przewody itp. Głośnik, o którym piszesz (podobnie jak GDN 22-140-8-SCX) nadaje się do obudowy 40 l, ale niestety specjalnie głębokiego basu z niego nie dostaniesz. Lepiej byłoby już zastosować w takiej obudowie GDN 25-100-SC (4 lub 8 om), przy czym musiałaby to być obudowa zamknięta. F -3 dB podobne (45-48 Hz), ale dzięki łagodniejszemu spadkowi więcej słyszalnego basu i o dużo lepszej jakości.Możesz również użyć GDN 20/60/3 Tonsila, który w 40 litrowej obudowie zamkniętej zejdzie do 40 Hz (- 3 dB), Jakość jeszcze lepsza, ale niestety ilość basu już ograniczona, choć to zależy w jakim pomieszczenia chcesz go używać. Oczywiście cena nieco wyższa niż STX-ów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts