Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Jako że to mój 1 post, na początku chciałbym się przywitać. Zatem: witam przeserdecznie! icon_smile.gif

Potrzebuję Waszej pomocy w sprawie kupna słuchawek do 150zł. Wymagania jakie stawiam co do nich to:
- dobra jakość dźwięku (wiem, że to często jest subiektywna ocena, ale są lepsze i gorsze modele icon_smile.gif)
- muszą być zamknięte, nauszniki nie mogą być małe, bo nie posiadam małej małżowiny icon_razz.gif
- powinny być dość solidnie wykonane, nie raz mi się zdarza, że coś mi spada, a zamierzam te słuchawki mieć na jakiś dłuższy okres czasu icon_smile.gif
- jak już wspomniałem cena - 150zł, ale jeśli coś jest naprawdę warte tych 30 zł więcej, to jeszcze przeboleję i dorzucę.

Trochę się rozglądałem i pare wpadło mi w oko: sennheiser eh 150, eh 250, hd 205, hd 212, philips SHP8900 (wcześniej miałem jakieś z 2 w numerku na początku i były jak na swoją niziutką cenę przyzwoite).

Do czego będą mi one służyć:
- oglądanie filmów
- muzyka - a słucham różnej - klasyczna, jazz, elektro, czasem jakiś rock lub metalowe wariacje icon_smile.gif

Nie posiadam bynajmniej jakiegoś wypasionego sprzętu, ot zwykły komputer ze zwyczajną kartą dźwiękową + to co może być w laptopie.

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie, pomoc i wskazówki!

Z pozdrowieniami.
Napisano
seria hd o ile tak można to nazwać jest najszerszą linia produktów sennheisera. Od modelu hd 201, przez linię hd 4XX po hd 600 i 650. Jeżeli chodzi o walory brzmieniowe to eh nie znam w ogóle. nie wydaje mi się żeby była jakaś dramatyczna różnica między eh 150 a hd 202 więc jeśli się nie mylę to 205 zagra o wiele lepiej. i jeszcze coś co dla mnie ma kolosalne znaczenie..przewód. W hd 205 jest to jeden kabelek wchodzący do lewego głośnika, zaś eh mają oddzielnie na każdą stronę
Napisano
Uzbieraj jeszcze 100zl i kup Sennheiser hd 215, bardzo dobrze izoluja, stereo i szczegułowosc powala, sa zamkniete, napewno wielkosc bedzie odpowiednia, jak podepniesz do wzmaka to uszy beda latac w srodku, z mp3 petagrama za 50 bas tez jest odczuwalny, gruby kabelek, nie wiem czy w mm sa te sluchawki ale w saturnie na 90% idz, posluchaj porownaj i wybierz. Ja mam swoje hd 215 i obecie zamienilbym je tylko na hd 600 co pewnie kiedys zrobie.
http://allegro.pl/item476805992_electrowor...5_warszawa.html
190zl 25zl wiecej od philipsa, ludzie wykladaja kilka k zeby byc zadowolonym z brzmienia wiec nie zaluj paru zl:P