Mieszko Napisano 10 listopada 2020 Napisano 10 listopada 2020 Witam serdecznie wszystkich, jestem nowy, wi臋c mam nadziej臋, 偶e trafi艂em z tematem w dobry dzia艂. Jak w temacie, posiadam amplituner Yamaha HTR-5930, do tego Altusy 100. Musz臋 Wam przyzna膰, 偶e zestaw naprawd臋 fajnie gra, mimo, 偶e nie jest to wzmacniacz stereo tylko sprz臋t do kina domowego. W聽tych tematach nie jestem profesjonalist膮, ale聽ceni臋 sobie dobry, czysty d藕wi臋k. Na tym sprz臋cie s艂ucham muzyki. Brakuje mi troch臋 niskich ton贸w, dlatego postanowi艂em pokombinowa膰 troch臋 z Subwooferem. Mam zdolno艣ci majsterkowania, wi臋c chcia艂bym zrobi膰 to samemu, 偶eby jeszcze bardziej mnie to satysfakcjonowa艂o, i teraz pytanie :聽 Czy jestem w stanie maj膮c do dyspozycji g艂o艣nik聽Peiying PY-PA300F4 (tak wiem, g艂o艣nik do samochodu, ale dosta艂em to od dobrego znajomego i chc臋 to wykorzysta膰), oraz bass reflex. Chcia艂bym zrobi膰 do tego skrzyni臋 (akurat jestem w trakcie budowy domu i chc臋 zrobi膰 skrzyni臋 z tego samego materia艂u co meble w salonie). Ma to w og贸le jaki艣 sens? Je艣li tak, to jak ten Sub zasili膰, wzmacniaczem samochodowym? Samochodowe sprz臋ty chodz膮 na 4Ohm, nie b臋dzie tu 偶adnej kolizji z Yamah膮? Pozdrawiam serdecznie wszytskich forumowicz贸w :) Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts