Kenobi Napisano 29 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2021 Postanowilem uplesc i pomierzyć kabel pleciony. Chce go uplesc wg schematu KIMBER KABLE 12TC. Zakupilem 2x50m przewodu LGY 1mm Zanim jednak zaczne plesć chcialem sprawdzic przewod w wersji na leniwca, teoretycznie indukcyjność maleje wraz ze średnicą przewodu wiec powinno byc lepiej, wyszło jak na załaczonych zdjęciach. Nawet dosyc szybko poszło, od wypakowania szpulek ok półtora godzinki. Pomiary zacząłem i skonczyłem z powodu późnejpory na zwyklym przewodzie głosnikowym 2x2.5mm o długosci 2x2.3m. Myślałem że mam go mniej, bede musiał go pprzyciac to się poprawi. Oraz dac grubszy na wysokie tony. tak wyszły pomiary na szybko Częstotliwosc Napiecie na zaciskach wzmacniacza Napiecie na zaciskach kolumny 1khz 1v 0.98v 5khz 1v 0.95v 10kz 1v 0.92v 15khz 1v 0.83v Pomiary nie są dokladne ale mniej wiecej dają wyobrażenie ile się traci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenobi Napisano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2021 Prosilbym moceratora o usuniecie wątku, pomiary sa mocno błędne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts