Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Powiedzcie mi jakiego rozmiaru głośniki wchodzą do Golfa II z przodu na deskę rozdzielczą na podszybiu i z tyłu na półce w bagażniku, bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji icon_sad.gif ?
Chcę kupić jakiś niedrogi, ale grający sprzęt. Możecie mi coś przy okazji polecić? Ma to być na prawdę nie drogi sprzęt ale żeby grał (w Media M. miałem kupić razem z montażem w cenie 70zł za parę, więc odnieście się do tej kwoty). No i co powiecie na temat radyjka Sony CDX GT20 i jaką antenę (do 20 zł) opłaca się kupić do tego zestawu, bo już 2 mi buchnęli i popłynąłem 100zł, więc teraz już chcę kupić tańszą - żeby nie "kusiła", a żeby była OK, może jakiś model Sunkera?

Będę bardzo wdzięczny za konkretne odpowiedzi.
Napisano
Miałem kiedyś Golfa II, w podszybie, jeśli już tam koniecznie chcesz kupić wchodzą 87 mm, raczej muzyki na tym w dobrej jakości nie posłuchasz, ale rozumiem że nie masz też wielkich wymagań, do radia np. takie starczą

Dużego wyboru nie ma a i w takim przedziale cenowym większość zagra podobnie, spróbuj może http://allegro.pl/item558542967_glosniki_2..._2_wroclaw.html może coś z alpine Ci się trafi w takiej cenie

ewentualnie to http://allegro.pl/item549456845_nowe_glosn..._mm_lanzar.html

Skoro w MM masz możliwość kupna, to i zapewne masz możliwość posłuchania, i może szerszy wybór, niech uszy zdecydują, i nie płać im za montaż, w golfie II to banał zdjąć maskownice odkręcić 4 śrubki i wymienić głosnik.

Ale przestrzegam Cie, też na swoich początkach z audio samochodowym wiele lat temu kupowałem własnie do wspomnianego Golfa II takie głośniki, łącznie 2 zestawy, obydwa się spaliły i "pierdziały". Naprawde ostrożnie trzeba na nich słuchać muzyki.
Napisano
Dzięki wielkie za odpowiedź.

Problem juz wyjaśnił się wczoraj, byłem w profesjonalnym sklepie z CAR AUDIO i głośniki wylądują z tyłu na półce na podszybiu 6x9" z nowymi całkiem kablami, anteną w innym miejscu niż seryjnie, radyjkiem i jeśli zajdzie koniecznośc - wymianą tych 87mm na nowe, ale jeśli są ok, to nie. A na przyszłość poszukam innych boków drzwi do tego wozu i zamontuje głośniki w boczkach a z tych na podszybiu na desce rozdz. zrezygnuje chyba całkowicie. Teraz jedynie mam problem ze znalezieniem tych boczków z otworami na glośniki, jak to bylo w innych niz moja wersji golfa.