Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Jako że jest to mój pierwszy post na forum, pozdrawiam wszystkich użytkowników.

Od 3 lat jestem posiadaczem SUPERLUX HD681EVO MKII i jestem zadowolony z dźwięku jaki oferują za tak niska cenę, lecz co do komfortu i jakości wykonania pozostawiają wiele do życzenia, ale czego się spodziewać za taka cenę. Muzyki słucham na PC (karta dzwiękowa Creative Sound Blaster *jakaś tam, nie pamietam, niby ma wzmacniacz słuchawkowy do 600ohm... ) spędzam sporo godzin w słuchawkach i po godzinie na SL małżowiny mam przyklejone do głowy, nie wspominając o pałąku który w dzień zakupu pękł.

Postanowiłem zakupić nowe słuchawki, priorytet to wygoda, naprawdę muszą być komfortowe, zastanawiałem się nad Audioquestami Nightowl - lecz już chyba nie są do dostania... :(

Wyczytałem że bardzo komfortowe są Beyerdynamic DT770 Pro

Celuje raczej w zamkniete, chodź otwartych nie miałem okazji posłuchać, muzyka odtwarzana w domowym pokoju, cisza.

Czekam na Wasze propozycje.

Pozdrawiam.

Napisano

posiadam wczesniejsza wersje fidelio  tzn x2 , bez hr ---- bierz w ciemno , posiadam takze dt 990 pro ale  250 ohm ,  tez dobre słuchawki ,  u mnie graja  z kilkoma tranzystorami i ostatnio doszły dwie lampy   miniwat p Grzegorza z trioda .pl i  little bear p7  na ruskich nosach.

krótko  ---- jak mozesz kup  uzywane x2hr i  dt990 .przesłuchach spokojnie  i sprzedaj te ktore CI  NIE PASUJA ...... dla  mnie  wybor jest jeden  - fidelio sa  troche lepszymi  od dt990. zalezy od repertuaru takze.

złe  wiesci ----creat sund blaster -sprzedaj i to szybko  kup xonara st  lub stx   wymien opampy i słuchaj muzyki ------jesli  nie chcesz xonara kup   zewnetrznego dac-ka

Napisano
2 godziny temu, desmodronik napisał:

posiadam wczesniejsza wersje fidelio  tzn x2 , bez hr ---- bierz w ciemno , posiadam takze dt 990 pro ale  250 ohm ,  tez dobre słuchawki ,  u mnie graja  z kilkoma tranzystorami i ostatnio doszły dwie lampy   miniwat p Grzegorza z trioda .pl i  little bear p7  na ruskich nosach.

krótko  ---- jak mozesz kup  uzywane x2hr i  dt990 .przesłuchach spokojnie  i sprzedaj te ktore CI  NIE PASUJA ...... dla  mnie  wybor jest jeden  - fidelio sa  troche lepszymi  od dt990. zalezy od repertuaru takze.

złe  wiesci ----creat sund blaster -sprzedaj i to szybko  kup xonara st  lub stx   wymien opampy i słuchaj muzyki ------jesli  nie chcesz xonara kup   zewnetrznego dac-ka

Dzięki za cenne wskazówki, a taki Audioquest dragonfly Black styknie żeby napędzić X2? Napewno lepsze od mojej obecnej karty :)

Napisano

jesli chodzi o audioqesta  to chyba najlepszy bedzie w wesji  cobalt- niestety nie posiadam. dla mni  troche   mały  jakis taki  --- moze co s wiekszego by sie nadało.  bardzo dobrze x2 graja z lampami  ale na lampy Cie nie namówie pewnie.

Napisano

Właśnie znalazłem oferte na Czerwonego Dragona za dobrą cene, a co do lamp czytałem że Little Bear p1 jest dobry, tzn fajna cena i jakość wykonania a w dodatku "chyba" chinczyk, no i lampa wymienna

Napisano