5eb0l Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 Witam Jako że jest to mój pierwszy post na forum, pozdrawiam wszystkich użytkowników. Od 3 lat jestem posiadaczem SUPERLUX HD681EVO MKII i jestem zadowolony z dźwięku jaki oferują za tak niska cenę, lecz co do komfortu i jakości wykonania pozostawiają wiele do życzenia, ale czego się spodziewać za taka cenę. Muzyki słucham na PC (karta dzwiękowa Creative Sound Blaster *jakaś tam, nie pamietam, niby ma wzmacniacz słuchawkowy do 600ohm... ) spędzam sporo godzin w słuchawkach i po godzinie na SL małżowiny mam przyklejone do głowy, nie wspominając o pałąku który w dzień zakupu pękł. Postanowiłem zakupić nowe słuchawki, priorytet to wygoda, naprawdę muszą być komfortowe, zastanawiałem się nad Audioquestami Nightowl - lecz już chyba nie są do dostania... Wyczytałem że bardzo komfortowe są Beyerdynamic DT770 Pro Celuje raczej w zamkniete, chodź otwartych nie miałem okazji posłuchać, muzyka odtwarzana w domowym pokoju, cisza. Czekam na Wasze propozycje. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5eb0l Napisano 20 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2021 Panowie mam dylemat miedzy Philips Fidelio X2hr vs Beyerdynamic DT 990 PRO 80 Ohm vs Beyerdynamic DT 770 PRO 32 Ohm, słuchawki będą używane do PC, muzyka różna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 20 lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 lutego 2021 posiadam wczesniejsza wersje fidelio tzn x2 , bez hr ---- bierz w ciemno , posiadam takze dt 990 pro ale 250 ohm , tez dobre słuchawki , u mnie graja z kilkoma tranzystorami i ostatnio doszły dwie lampy miniwat p Grzegorza z trioda .pl i little bear p7 na ruskich nosach. krótko ---- jak mozesz kup uzywane x2hr i dt990 .przesłuchach spokojnie i sprzedaj te ktore CI NIE PASUJA ...... dla mnie wybor jest jeden - fidelio sa troche lepszymi od dt990. zalezy od repertuaru takze. złe wiesci ----creat sund blaster -sprzedaj i to szybko kup xonara st lub stx wymien opampy i słuchaj muzyki ------jesli nie chcesz xonara kup zewnetrznego dac-ka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5eb0l Napisano 20 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2021 2 godziny temu, desmodronik napisał: posiadam wczesniejsza wersje fidelio tzn x2 , bez hr ---- bierz w ciemno , posiadam takze dt 990 pro ale 250 ohm , tez dobre słuchawki , u mnie graja z kilkoma tranzystorami i ostatnio doszły dwie lampy miniwat p Grzegorza z trioda .pl i little bear p7 na ruskich nosach. krótko ---- jak mozesz kup uzywane x2hr i dt990 .przesłuchach spokojnie i sprzedaj te ktore CI NIE PASUJA ...... dla mnie wybor jest jeden - fidelio sa troche lepszymi od dt990. zalezy od repertuaru takze. złe wiesci ----creat sund blaster -sprzedaj i to szybko kup xonara st lub stx wymien opampy i słuchaj muzyki ------jesli nie chcesz xonara kup zewnetrznego dac-ka Dzięki za cenne wskazówki, a taki Audioquest dragonfly Black styknie żeby napędzić X2? Napewno lepsze od mojej obecnej karty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 21 lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 lutego 2021 jesli chodzi o audioqesta to chyba najlepszy bedzie w wesji cobalt- niestety nie posiadam. dla mni troche mały jakis taki --- moze co s wiekszego by sie nadało. bardzo dobrze x2 graja z lampami ale na lampy Cie nie namówie pewnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5eb0l Napisano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2021 Właśnie znalazłem oferte na Czerwonego Dragona za dobrą cene, a co do lamp czytałem że Little Bear p1 jest dobry, tzn fajna cena i jakość wykonania a w dodatku "chyba" chinczyk, no i lampa wymienna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 21 lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 lutego 2021 no prosze ja MAM L BEARA P7 ale na ruskich nosach i moge napisac tylko ze dzwiekowo ten chinol mnie pozytywnie zaskoczył . ps ale to nowy jest z aliexpres czy uzywka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5eb0l Napisano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2021 Nowy z alieexpress, tylko ten czas oczekiwania... ale chyba się skusze p1 jest za 50$ a p10 za 60$ któryś z tych będę musiał kupić Znalazłem jeszcze taki przenosny heh: https://pl.aliexpress.com/item/32956249162.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.bcfc838f3r61sQ&algo_pvid=b91028a3-c3a8-4973-8a3a-abcc1f3bcce5&algo_expid=b91028a3-c3a8-4973-8a3a-abcc1f3bcce5-6&btsid=2100bddd16139294187732967e3c91&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts