Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Może wy mi pomożecie walczę z tematem już od 2 tygodni. Kupiłem TV TCL 55c728 który połączony jest z Miniwieża Philips btd7170/12 kablem hdmi 2.1. Problem polega na tym iż wieża ma 2 tryby wyłączania :

1. Podtrzymanie napięcia po wyłączeniu przez 15min gdzie po ponownym uruchomieniu wszystko się uruchamia bez problemu Tv jak i wieża Arc działa dźwięk jest

2. Po 15min od wyłączenia wieża przechodzi w dalszy tryb Standby gdzie wszystko gaśnie ( podświetlenie zegarka ) pozostaje tylko włączona czerwona lampa Standby. 

Problem jest w 2. Po włączeniu włącznikiem wieża lub pilot Zaczyna się uruchamia podświetla się Arc przez 1s i wszystko gaśnie w wieży. Jakby jakieś zwarcie. Nie pomaga ani wyłączenie z sieci dopiero wyciągnięcie kabla Hdmi w wieży i ponowne włożenie powoduje ze wieża dostaje prąd i można ja ponownie włączyć aczkolwiek wszystkie ustawienia są zresetowane ( zegarek, ustawieni stadia basy itp )

Ktos może miał taki przypadek ?