Aras Arecki Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Witam Może wy mi pomożecie walczę z tematem już od 2 tygodni. Kupiłem TV TCL 55c728 który połączony jest z Miniwieża Philips btd7170/12 kablem hdmi 2.1. Problem polega na tym iż wieża ma 2 tryby wyłączania : 1. Podtrzymanie napięcia po wyłączeniu przez 15min gdzie po ponownym uruchomieniu wszystko się uruchamia bez problemu Tv jak i wieża Arc działa dźwięk jest 2. Po 15min od wyłączenia wieża przechodzi w dalszy tryb Standby gdzie wszystko gaśnie ( podświetlenie zegarka ) pozostaje tylko włączona czerwona lampa Standby. Problem jest w 2. Po włączeniu włącznikiem wieża lub pilot Zaczyna się uruchamia podświetla się Arc przez 1s i wszystko gaśnie w wieży. Jakby jakieś zwarcie. Nie pomaga ani wyłączenie z sieci dopiero wyciągnięcie kabla Hdmi w wieży i ponowne włożenie powoduje ze wieża dostaje prąd i można ja ponownie włączyć aczkolwiek wszystkie ustawienia są zresetowane ( zegarek, ustawieni stadia basy itp ) Ktos może miał taki przypadek ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Arecki Napisano 25 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Poniżej link do filmików przedstawiające problem: Prawidlowe działanie: Problem : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts