Sipo Napisano 17 września 2022 Udostępnij Napisano 17 września 2022 Rozpoczołem budowę małych kolumienek, do bliskiego odsłuchu z biurka. Głośniki zakupiłem wcześniej z Aliexpress, to Aiyima 3" 15W, 8 Ohm. Maja dobre opinie i sa tanie, za parę głośników z przesyłką, zapłaciłem 100zł. Śruby też z Ali, mosiężne 3 x 200 mm. Rozmniar monitorów jest niewielki i pracy niezbyt dużo. Do wycięcia otworów użyłem wycinarki, nowy nabytek. Zabrakło mi materiału, wykożystałem więc listwy przypodłogowe, które zostały po remoncie. Wytłumienie z wykładziny podłogowej, nic się nie marnuje. Upcykling:) CDN... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 20 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2022 Szybko można wykonać takie maluchy. Czas jest potrzebny, żeby klej chwycił. Ciekawy jestem dzwęku, ale potrzebuję wyfrezować kołnierz wewnętrz otworu głośnikowego a nie mam końcówki, czekam na dostawę. Na zdjęciu, pietwsza sklejona kolumienka i tania lutownica, którą dokupiłem do zlutowania przewodów. cdn... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 17 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2022 Zapomniałem wrzucić zdjęcia moich monitorków, a dawno skończone. Kolumienki wykonałem na prezent dla bratanicy, 13 lat. Pomalowane białym podkładem, bratanica chce je pomalować sama, markerami. W komplecie dostanie mały wzmacniacz z bluetoothem i okablowanie. Dźwięk nie jest rewelacyjny, w porównaniu do moich małych Klipsch. Brakuje trochę basu, ale środek i góra jest ok. Koszty wykonania nie były duże, drivery + terminale + wzmacniacz + banany i kable = 350 zł za całość. Dobra zabawa, polecam. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 24 listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 Ekstra! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts