anbru Napisano 26 października 2022 Napisano 26 października 2022 Witam wszystkich. Zdecydowałem się na zakup słuchawek wokółusznych zamkniętych + DAC/wzmacniacz do którego źródłem muzyki będzie IPhone i komputer. Obecnie używam dokanałowych Sennheiser Momentum bezpośrednio podłączonych do telefonu i chciałbym osiągnąć lepszą jakość odtwarzanych dźwięków. Muzyka jaką słucham to w większości rock czasami trochę ostrzejszy poprzez pop jak również house, ale także sporo country także rozstrzał dość spory. Zależy mi na trochę szerszej scenie w miarę głębokim basie, ale nie jakimś potężnym i dudniącym jak również czystych wokalach i wysokich tonach. Przeglądając forum i testy moją uwagę skierowałem na: Audio Technica ATH-A990Z iFi Zen DAC V2, iFi HIP DAC v2 może coś od FiiO Kwota jaką chcę przeznaczyć to 800-900 zł na słuchawki i 800-900 na DAC/wzmacniacz. Gabaryty raczej nie mają znaczenia ponieważ sprzęt będzie używany stacjonarnie na biurku. Z góry dzięki Andrzej Odpisz, cytując
Recommended Posts