Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam kolegow forumowiczow,

Chwile mnie tu nie bylo...

Ale do rzeczy.

Czasem mam okazje zakupu "uszkodzonych" ampkow i chetnie nawiazalbym kontakt z kims, kto ma jakies szersze pojecie w temacie naprawy AVR marki Marantz / Denon.

Ostatnio z glupa kupilem Marantza SR7011, "prawie" sprawnego za €70. Wystarczylo chwile poczytac, bo mial  problem z polaczeniem sieciowym, i wymusic wgranie nowego softu poprzez reset, tzn. przytrzymanie dwoch przyciskow na panelu glownym i smiga az milo.

Teraz mam nieco ciezszy temat, bo Marantz SR5015DAB moge za €120 zakupic ale podobno po 30 sek grania daje komunikat DC ERROR.

Wiadomo, nic za darmo, dogadamy sie :-D

Ale chetnie pogrzebalbym przy ewentualnym wspaciu forumowego kolegi troche bardziej "fizycznie" niz reset softu. Jakies tam umiejetnosci posiadam. Przez 5 lat serwisowalem, wtedy jeszcze sprzet gsm, wiec np. wymiana bga to zaden problem.

Jesli ktos z Was bylby chetny do wspolpracy to zapraszam.

Mieszkam na stale w Holandii wiec Polskiego rynku napraw sprzetu bym nie psul ale chetnie rozwinalbym swoje umiejetnosci.

Bardziej hobbystycznie niz zarobkowo, ale wiadomo w grupie razniej, a pieniadz to pieniadz :-D

Pozdrawiam

Lukasz