Skocz do zawartości

Poszukiwane głośniki

Recommended Posts

Witam. Pracuję w firmie, w której dużą rolę odgrywa jakość odtwarzanego dźwięku. Nie jest to muzyka, ale efekty, takie jak dźwięk ulicy, odgłos targu, śpiewające ptaki w parku, odgłos wody, lasu, ptaków i różnych leśnych zwierząt. Na dość dużej przestrzeni umieszczone są głośniki. W tej chwili jakieś 22 czynnych, jakieś 10 nieczynnych. Pasowałoby je po 5 latach działalności firmy wymienić, bo jakość pozostawia wiele do życzenia, a przychodzący do nas goście chcieliby usłyszeć jak najbardziej realistyczne odgłosy. Dlaczego? Na tej przestrzeni jest ścieżka sensoryczna ukazująca życie codzienne, ale z perspektywy osób niewidomych. Do tej pory pracujemy na głośnikach Creative Nuvo C1. Są podłączone do systemu za pomocą Jacka 3,5 i mini bądź mikro-USB. Prawie każdy głośnik ma swój kanał, którym jest odtwarzana dana ścieżka dźwiękowa. Wszystkim tym zawiaduje CakeWalk z kompa w recepcji. Dostałem polecenie zajęcia się zakupem nowych głośników. Dlatego piszę tu z prośbą o pomoc w realizacji tego zadania. Potrzebuję głośniki dość dobrej jakości, niewielkich rozmiarów, takie, które ewentualnie dałoby się jakoś tam zamaskować bez straty na dźwięku, ale z możliwością podłączenia jackiem 3,5 i może dalej USB mini lub mikro (takie złącze z dwiema wypustkami po jednej stronie), ale ewentualnie USB-C.

Jeśli posta umieściłem w złym dziale, przepraszam. Jestem trochę zdesperowany, bo kupiłem Tronsmarta T6 mini, ale się nie sprawdził. Proszę - podpowiedzcie coś, czym mógłbym zainteresować szefa. Sam jestem niewidomym muzykiem, ale z akustyką nie mam za wiele wspólnego, dlatego zwracam się o pomoc do was licząc na jakieś podpowiedzi, pomysły co moglibyśmy zakupić w cenie niestety dość niskiej, bo totalny maks to 200 na głośnik. .

Pozdrawiam - Piotrek