-
Ostatnie posty
-
To wiele wyjaśnia. Co do kalibracji: ustawiło mi subwoofer na najniższy poziom -12 dB. Ja go podniosłem ręcznie na plus, aby czuć bas w filmach. Czyli nie ma dla mnie rozwiązania? Nie odetnę, bo wtedy subwoofer przejmuje i dudni, a w Direct nie da się odciąć. Chyba szmatki zostaną
-
W trybie Direct odcięcie jest pomijane, do wszystkich głośników (zgodnie z sygnałem na wejściu) leci pełny zakres częstotliwości jak w ścieżce dźwiękowej. Również pomijana jest korekcja po kalibracji. Uwzględniane są opóźnienia-odległości dla poszczególnych głośników. Tryb Direct ma za zadanie z jak najmniejszą ingerencją podać sygnał z wejścia na końcówkę mocy.
-
Nie chodzi o braki w brzmieniu, tylko moja strumieniówka mi pada i chcę ja wymienić na nową. Pytanie czy też nie ruszać wzmacniacza, ktorego już nawet wujek Google nie znajduje. I tak po nitce do kłębka... Czy nie wymienić całego zestawu...
-
Cześć. Po poście kolegi Piotra doszedłem do wniosku że pójde w strone centralki Klipschi RP-504C i subwoofera Klipschi RP-1000SW. Jeśli chodzi o Amplitunera to te 400zł różnicy między 1800h a 2800h nie robi wielkiej zmiany w moim budżecie który można bezproblemowo troche nagiąć. Zastanawiam sie tez nad zakupem tych elementów z rynku wtórnego albo z jakiegoś sklepu ciekaw jestem oferty Co myślicie o takim wyborze ?
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy