Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Tidala nie znam, ale korzystałem przez jakiś czas z Qobuza i złego słowa nie powiem, jak komuś nie przeszkadza ze płaci za subskrypcje, to dobry wybór. Chociaż ograniczony.  Co innego Spotify, ta aplikacja bardziej nadaje się do podcastów, jakość muzyki pozostawia wiele do życzenia. Za to wybór jest bardzo duży.
    • @Kraft Jarek, pomożesz? Jakiś konkretny Marantz ?    Z pamięci zaryzykuję i zaproponuję posłuchać z Exposure 2510 lub Rega Elicit mk5. Obie moje propozycje nakierunkowane są na ratowanie przyjemności ze słuchania muzyki dłużej niż 15 minut i bez względu na jakość realizacji czyli wzmacniacze stawiające na płynność, gęstość, ciepło, bliskość.   Ps. Krótki odsłuch w salonie audio, zwłaszcza monitorów Bowersa i na tej podstawie wyciąganie wniosków to zły pomysł. 
    • Wybór zależy od tego, w którym kierunku chcesz popchnąć te kolumny. Spójrz na porównanie dwu piecyków właśnie z tymi B&W (w stopce autora wątku): Co do częstotliwości wyboru konkretnego wzmacniacza - nie patrz na statystyki. Czasem wygrywa to, co w Topie jest akurat w promocji.    Skoro już sama wytypowałaś B&W (wbrew początkowemu nastawieniu), to wybierz też własnymi uszami wzmacniacz. A jeśli już koniecznie chcesz pytać innych, to osobiście najbardziej wierzyłbym tu testom i opiniom Grześka (@Grzesiek202), który trochę tego ze swoimi Bowersami przerobił. 
    • Ja zmieniając system początkowo szukałem sprzętu grającego ciepło a tez w trakcie poszukiwań zmieniłem wizje i skończyłem na zestawie "neutralnym".  Z tym że bowersy nie maja raczej reputacji neutralnie grających głośników.  Czy dobrze pamiętam z poprzedniego wątku, że nie chciałaś nic w klasie D?  Możesz spróbować w takim razie połączenia z heglem. Model w zależności od budżetu. Heglem tez maja w Topie, więc bedzie można zorganizować odsłuch .
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...