Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Witam. Tak jak w temacie, kupiłem z tydzień temu dany sprzęt KRK ROKIT 7 G5 + Focusrite Scarlett 2i2 4Gen + kable SSQ JSXM2 Event - kabel jack stereo - XLR Męski , i od nowości są szumy. Podczas słuchania muzyki mi to nie przeszkadza(nie słychać tego), ale.. I ale w sklepie super sound mi odpisali na maila, że: "budżetowe monitory miewają to do siebie, że potrafią szumić" - czyli wg. nich działają prawidłowo. I mam 30 dni na zwrot, ztymże zachowałbym je bo grają super ( w porównaniu do edifierów r2600, z których korzystałem ) - słychać duży przeskok jakości. Czytałem też w internecie identyczne "problemy" Rokitów, i niektórzy piszą że mają to do siebie, że potrafią szumić. Pytanie brzmi czy mogę coś z tym zrobić?
    • Schematy gdzie umieścić glosniki znajdziesz na stronach dolby. Jezeli chodzi o subwoofery to przyjmij ze jeden gdzieś na przedniej scianie a drugi z tylu. Jak je najlepiej ustawić wyjdzie dopiero w praniu. Wrzuc jakis plan z naniesiona propozycja montażu glosnikow to dostaniesz informacje czy jest ok. 
    • Boże , widzisz i nie grzmisz !  Naprawdę chcesz dać wspolny mianownik Onkyo rz70 i wzmacniaczowi Vincent 737 ?!  Jeśli uważasz ,  że amplituner kina domowego z n’tą ilością końcówek mocy, funkcjonalności i zasilaniem  wszystkiego z prostego zasilacza zrobił to samo ,co dobry wzmacniacz stereo (w tym przypadku Vincent 737 )  w tej samej kasie, no to jesteś głuchy. ( bez urazy )  Tego nie idzie ubrać w kilka zdań , by sprostować te niedorzeczności,  ale spróbuję:  Przedewszystkim : nie można tego porównać pod względem rzeczywistej mocy na kanał i jakości . Rz70 to  tylko bogaty kombajn wielokanałowy. Przy wysterowaniu tylko dwóch kanałów w stereo będzie grał głośno, mocno ale to inna jakość, to zupełnie inna jakość niż brzminie Vincent 737 .Notabene:  moc a jakość grania to są inne aspekty. Wzmacniacz 20watowy może grać ładniej, przyjemniej niż 120watowy .  Vincent to hybryda na lampach, więc tutaj przestrzeń, ocieplenie i stereofonia jest  zdecydowanie inna/ lepsza . Barwa jest również  zupełnie inna .   Ogólnie, nie ma co porównywać amplitunera kina domowego do wzmacniacza stereo w podobnej kasie - a Ty to zrobiłeś jednym tchem.. Gratuluję fantazji .  
    • Piąteczek 🥳 nkiNjSfxkz3K_34d.mp4    
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...