-
Ostatnie posty
-
Dokładnie tak. Do podanych argumentów dodałbym, że ich ceny w Polsce podskoczyły po Brexicie - bardziej niż w przypadku innych brytyjskich marek. Tego typu modele Spendora w UK to kiedyś nie był hi-end, tylko dobre hi-fi. Ale konkurencja na rynku krajowym podcięła im sprzedaż, więc przy mniejszych obrotach firma musi się wyceniać na poziomie marek bardziej zaawansowanych technologicznie. Ja miałem możliwość kupna w wyjątkowo okazyjnej cenie wraz z firmowymi standami. I wtedy to miało sens. Bez atrakcyjnej promocji relacja jakość / cena nie wypada już korzystnie. Natomiast pomysł na brzmienie jest dobry i sprawdzony. Strojenie na piątkę. Same przetworniki już odstają od konkurencji w tym budżecie i to naprawdę słychać - szczególnie w zakresie sopranów, które są bardzo przeciętne. Tutaj naprawdę można lepiej.
-
No ale czemu się irytujesz? Na luzie Jarek. Kupię to wyślę, posłuchasz, ocenisz brzmienie i może irytacja przejdzie. Też widzę super hi endowe, super nowoczesne, super wyglądające przetworniki w Bowers czy Dynaudio. Fajnie wyglądają, fajnie się o nich czyta, fajnie jest się nimi pochwalić przed Kolegami, fajnie o nich mówią sprzedawcy w salonach, łatwiej usprawiedliwić przed sobą wysoką cenę głośnika ale… na końcu i tak zostaje najważniejsze - co ciekawego z tego dla naszych uszu wyszło. I tu już nie ma żadnej gwarancji, że znowu będzie fajnie…
-
Przez nietoperz420 · Napisano
bardzo dziękuje za odpowiedź ja nie mam żadnej kolekcji ani cd ani vinyli mam po pare sztuk tego i tego , i obcowanie z vinylami jest napewno lepsze okładki duże itp -
Z chęcią też posłucham mądrzejszych, sugestie mile widziane
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy