Skocz do zawartości

Lukasz M

Uczestnik
  • Zawartość

    6
  • Dołączył

  • Ostatnio

O Lukasz M

  • Ranga
    Debiutant
  1. Kolumny przestały grać

    Posiadam Amplituner Yamaha RXV 799 który napędza mi kolumny frontowe KEF Q900 nie wiem, szperam i nadal nie wiem co przestawiłem ze ciagle cisza, tak amplituner się swieci....
  2. Kolumny przestały grać

    Witam, po odłączeniu amplitunera i po ponownym podłączeniu do niego kolumn, przestaly one grać, już sam sie boje czy mi sie jakoś przypadkowo spaliły, jak można je sprawdzić ??
  3. Jak poprawnie podłączyć głośniki

    Tak, właśnie oddałem go do sklepu i razem sprawdzaliśmy i tam jest wszystko w porządku, pomyślałem ze może problem tkwi w wadliwej listwie podłogowej gdzie jest podłączony wzmacniacz, wzmaczniacz został w sklepie do dalszych testów, jeśli okaże sie ze problem pojawia sie zostanie wysłany do serwisu
  4. Jak poprawnie podłączyć głośniki

    Rzeczywiście pomyliłem się, jak np mam ustawione na -45db, a chce podgłosic np na + 11db, amplituner mi się wyłącza nie wiem o co tutaj chodzi? Dodam również ze po odłączeniu głośników problem jest taki sam...
  5. Jak poprawnie podłączyć głośniki

    Tak mi skręcili w sklepie, ale może jakiś nie kompetentny to zrobił i może być źle, z tego co widze kazdy się dziwi i widzi pierwszy raz takie podłączenie i to może być skutkiem ze jak np: amplituner mam zawsze ustawione na + 45db ale jak ustawiam amplituner na - 11db to się wyłącza, wiec jak je podłączyć aby było dobrze? Sam już się gubię pomału, a tak mam podłączone do amplitunera
  6. Witam, posiadam głośniki i mam pytanie, czy one są prawidłowo podłączone, jedni twierdzą ze dobrze, drudzy ze nie- wiec sam już nie wiem, ?
×