Skocz do zawartości

Szymon Lewandowski

Uczestnik
  • Zawartość

    5
  • Dołączył

  • Ostatnio

O Szymon Lewandowski

  • Ranga
    Debiutant
  1. Szymon Lewandowski

    Niedziałający kanał

    Odgrzewam. Włożyłem 6AU6 i nadal nie działa Edit: Kanał działa, ale tylko na chińskich lampach z zestawu lub na zwykłych, tanich 6Ż1P-EW
  2. Szymon Lewandowski

    Niedziałający kanał

    Wchodzą do końca raczej - skoro weszły na prawym kanale - nie widzę różnicy w "wystawaniu" w gniazdach. AD. PS. Nie, nie grzebałem. Update: Na innym forum napisali mi, że powinienem był kupić 6AU6 zamiast 12AU6, bo moje mają napięcie żarzenia 12,5V, a powinny mieć 6,3V.
  3. Szymon Lewandowski

    Niedziałający kanał

    Właśnie wchodzą o wiele ciężej niż stare lampy - styki są grubsze w nowych.
  4. Szymon Lewandowski

    Niedziałający kanał

    Tak, przełożyłem wszystkie jedna po jednej (jeśli to ma sens). Próbowałem dokładać stare (np. 3 nowe - 1 stara, 2 nowe - 2 stare) i dopiero jak włożę wszystkie stare, to kanał zaczyna grać.
  5. Szymon Lewandowski

    Niedziałający kanał

    Witam, w moim Yaqinie MS-30L mam następujący problem: posiada on 8 lamp sterujących (po 4 na kanał). Kupiłem nowe lampy (w załączniku) i gra tylko jeden (prawy) kanał. Na logikę zamieniałem pojedyńczo lampy żeby znaleźć winowajcę, ale po zmianie stron wszystkich lamp nadal w lewej kolumnie cisza. Gdy wkładam chińskie lampy (z zestawu) i inne 8 rosyjskich z allegro oba kanały grają dobrze. Co może być przyczyną? Pozdrawiam
×