Skocz do zawartości

kadabro

Uczestnik
  • Zawartość

    3
  • Dołączył

  • Ostatnio

O kadabro

  • Ranga
    Debiutant

Informacje osobiste

  • Lokalizacja
    Bydgoszcz
  1. Pioneer SX-N30 DAB: problem z TuneIn

    @Elizjum7919.: osoba z DSV (dystrybutor), z którą rozmawiałem, sprawdzała na tym samym modelu i u nich wszystko chodziło dobrze, więc zmiany po stronie TuneIn raczej bym wykluczył. @S4Home: z tego co widzę model ten nigdy nie otrzymał żadnej aktualizacji, przynajmniej żadna nie jest dostępna. Może spróbuję jeszcze napisać do centrali, a jak się nie uda to nie pozostanie rzeczywiście nic innego jak gwarancja (już widzę podrapaną obudowę całą w tłustych palcach - wspomnienie po wizycie laptopa Sony w serwisie)
  2. Pioneer SX-N30 DAB: problem z TuneIn

    Kupowałem w styczniu tego roku, czyli jest jeszcze na gwarancji. Aktualizacji oprogramowania nie ma. Co gorsza w internecie nie ma żadnego firmware'u do tego modelu. Dzisiaj rozmawiałem zarówno z dystrybutorem DSV, jak i centralną serwisową. W DSV mówili, że kiedyś były problemy, które jednak leżały po stronie nadawcy stacji radiowej, ale teraz wszystko działa (sprawdzał na innym SX-N30 mając mnie na linii). Firmware'u nie mają (i w internecie przedstawiciel, z którym rozmawiałem też go nie znalazł). Serwis (przyjmujący zgłoszenia) kazał wysłać mi do nich do naprawy. Poprosiłem o przełączenie do technika i dowiedziałem się od niego, że firmware'u oni w sumie też nie mają (do tego modelu), więc nie mogą mi wysłać go na maila, żebym sam sobie zrobił i mam dzwonić do DSV. Chciałem uniknąć wysyłki do serwisu, bo mam złe doświadczenia... najchętniej sam wgrałbym na nowo oprogramowanie, bo mam wrażenie, że z nim jest problem. Piszę jednak tutaj licząc na to, że ktoś spotkał się z podobną sytuacją, bądź wpadnie na coś o czym nie pomyślałem. Pozdr
  3. Witam, od jakiegoś czasu mam problem z niektórymi stacjami z TuneIn Radio (Pioneer SX-N30 DAB), na przykład: - przy próbie włączenia Radia ZET otrzymuję komunikat "playback error", - uruchomienie którejkolwiek ze stacji RMF powoduje rozłączenie amplitunera z internetem, jego ponowne połączenie i automatyczne włączenie poprzedniej działającej stacji. Kiedyś już miałem komunikat "playback error" na każdej możliwej stacji i wtedy pomógł standardowy reset (tuning mode + on/off). Teraz próbowałem: resetu, odłączania od prądu, resetu modemu, połączenia z internetem przez komórkę (żeby wykluczyć problem po stronie dostawcy internetu, chociaż na komputerze TuneIn działa bez problemu). Chciałem na nowo wgrać firmware, ale niestety nigdzie w internecie nie znalazłem. ZET, RMF, itp lecą u mnie w ciągu dnia w tle, jak żonę zaczyna męczyć moja muzyka, więc czy ktoś ma jakiś pomysł? To znaczy jak poradzić sobie z problemem z TuneIn, bo wymiana żony na inną na razie nie wchodzi w grę. Pozdrawiam
×