Skocz do zawartości

Patryk89_896

Uczestnik
  • Zawartość

    22
  • Dołączył

  • Ostatnio

O Patryk89_896

  • Ranga
    Debiutant

Informacje osobiste

  • Lokalizacja
    Katowice

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Ogromnie dziękuję za zainteresowanie moim tematem. Teraz sprawdziłem to np: sbl sat mam różne głośności poszczególny kolumn a przełączając na tv audio mam inne ustawienia głośności poszczególnych głośników. Nie wiem jak ale wczoraj udało mi się raz wejść w opcje-- regulacja poziomu kanału na wejście TV audio.
  2. Ciekawe spróbuję. Ale wersja tradycyjną nie daje mi spokoju
  3. Ale zmieniam odcięcia, głośności pojedynczych kolumn. A do każdego źródła ustawia się osobno. W Onkyo jak miałem to obojętnie na jakim źródle ustawiłem to tak było na każdym.
  4. Dziękuję za odzew. AVR remote ma niepełne ustawienia a chciałbym do Netflixa sobie ustawić. Na starym tv bez androida nie wiem jak to zrobiłem ale udało mi się, na nowym od paru dni się mecze i nie umiem.
  5. Witam. Panowie czy podpowiedział by mi ktoś jak wywołać ustawienia dla pozycji tvaudio żeby wyświetliły się na Telewizorze?? Dzięki za pomoc
  6. tak tak próbowałem i nic nie dało , Wejście Monitor 1 EARC brak obrazu , Wejście Monitor 2 jest obraz
  7. próbowałem na ulepszony i standardowy i bez zmian
  8. Witam Panowie. Od paru dni się męczę z podłączeniem Ampituner Denon avr x2600h a TV Sony KD 65XF7005. Podłączam za pomocom HDMI inakustik hdmi high speed with ethernet. W Denonie podłączam od EARC w TV pod ARC, dekoder UPC pod dedykowane SAT. Dźwięk jest obrazu brak. W ogolę jakby nie widział Denona ponieważ nawet nie można wywołać ustawień ampitunera na TV. Próbowałem różnymi przewodami , na różne ustawienia i nic z tego. W czym problem bo ręce opadają.
  9. Rozwiązałem chyba już problem, całym problemem jest kablówka. Gdy odłączę przewód HDMI od kablówki wszystko mija i jest ok. Czytałem, że separator galwaniczny załatwia sprawę. Spotkał się ktoś z takim rozwiązaniem ?? Mnóstwo jest tych separatorów na necie.
  10. Ustawiłem głośniki frontowe na "małe" subwoofer podgłośniłem prawie na max (+10) . Ale skąd to buczenie ? to kwestia coś z uziemieniem?
  11. Gdy podłącze do prądu przez przedłużacz bez uziemienia to nie buczy jest ok. Ale ledwo co wydobywa dźwięk. W ustawieniach podkręciłem na maksa. Ustawiłem że jest subwoofer. Ale ledwo co gra. Gdy podłącze przewodem 1 RCA - 1 RCA to delikatnie słychać, a gdy 1 rca - 2 rca (Y) delikatnie lepiej ale tak czy siak ledwo co go gra. I teraz kwestia czy on jest nie sprawny czy coś w ustawieniach?
  12. Sub i 2 satelitki 500zl . w ampitunerze pod wejscie tv. Zresetuje tak jak mowicie. Masakra co kolwiek zrobic. Chce podlaczyc sub to sa dwa wejscia l i r kupilem rca cable pojedyncze i podlaczam jak w instrukcji pod onkyo sub i do suba zrobilem kalibracje i buczy nie dziala. Podlaczam na rozne sposoby i tulko buczy podczas kalibracji go nie widzi. I Teraz nie wiem czy kupilem felerny sub
  13. Nie nie poprostu nawał pracy iii totalny brak czasu , przepraszam. Nie mam takich opcji jak maverick2005 ze zdjęcia. W tej pozycji nie ma opcji OPTICAL .Próbowałem na wszystkie strony podłączać z optykiem bez inne HDMI i wszystko sprowadza się do brak dzwięku. Mam jeszcze inne pytanie: mój onkyo ma opcje podłączenia 7.2 i dolby atoms, mam okazje kupić dosłownie za grosze głośniki JBL ES20 satelitki oraz suba es150p/230. I jest sens coś takiego robić czy to olać ? dziękuje za pomoc
  14. Dziekuje za pomoc. Niestety nadal to samo. Ponizej jeszcze raz ustawienia
×
×
  • Utwórz nowe...