Skocz do zawartości

djgreen

Uczestnik
  • Zawartość

    4
  • Dołączył

  • Ostatnio

O djgreen

  • Ranga
    Debiutant

Informacje osobiste

  • Lokalizacja
    Polska
  1. Witam i dziękuję za odpowiedzi. Właściwe to założyłem temat raz, a pojawiły się dwa (wystąpił jakiś błąd widocznie). Nawet nie byłem tego świadomy.
  2. W którym miejscu (na której stronie jest o tym napisane), nie mogę znaleźć ?
  3. Witam. Posiadam amplituner Yamaha RX-V475, pod niego mam podłączone różne urządzenia AV (konsolę do gier, dekoder kablowy, itp.). Pod wyjście HDMI OUT (ARC) amplitunera podłączony jest telewizor Samsung UE65RU7452. Urządzenia podłączone są przez HDMI (ARC, standby Sync: on), dzięki czemu wszystko się automatycznie włącza i wyłącza razem z telewizorem i mogę korzystać z uniwersalnego pilota Samsunga (HDMI CEC). Dekoder UPC podłączony jest bezpośrednio do TV (HDM1), a amplituner podłączony jest do TV przez HDMI (ARC). Ogólnie wszystkie urządzenia miałem podłączone do amplitunera ale występował problem z automatycznym załączaniem amplitunera. Aktualnie taki problem nie występuje. Mam jednakże pewien dylemat z amplitunerem, z którym nie mogę sobie poradzić. Gdy uruchamiam niektóre usługi VOD na telewizorze, to nie załącza mi sygnału dźwiękowego (występuje problem z przełączaniem dźwięku). Muszę ręcznie przełączyć na inne źródło wejściowe amplitunera (np.: HDMI1, AV2, itd.) i z powrotem na pierwotne na którym występuje sygnał domyślny, w tym przypadku -AV4, wtedy załącza się dźwięk. Ten problem jednak nie występuje na wszystkich usługach. Na przykład na: "HBO GO", "DLNA", działa bez problemu, a na "netflixie", "primie video" problem występuje. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym modelem amplitunera aby pomóc mi rozwiązać problem ?
  4. Witam. Posiadam amplituner Yamaha RX-V475, pod niego mam podłączone różne urządzenia AV (konsolę do gier, dekoder kablowy, itp.). Pod wyjście HDMI OUT (ARC) amplitunera podłączony jest telewizor Samsung UE65RU7452. Urządzenia podłączone są przez HDMI (ARC, standby Sync: on), dzięki czemu wszystko się automatycznie włącza i wyłącza razem z telewizorem i mogę korzystać z uniwersalnego pilota Samsunga (HDMI CEC). Dekoder UPC podłączony jest bezpośrednio do TV (HDM1), a amplituner podłączony jest do TV przez HDMI (ARC). Ogólnie wszystkie urządzenia miałem podłączone do amplitunera ale występował problem z automatycznym załączaniem amplitunera. Aktualnie taki problem nie występuje. Mam jednakże pewien dylemat z amplitunerem, z którym nie mogę sobie poradzić. Gdy uruchamiam niektóre usługi VOD na telewizorze, to nie załącza mi sygnału dźwiękowego (występuje problem z przełączaniem dźwięku). Muszę ręcznie przełączyć na inne źródło wejściowe amplitunera (np.: HDMI1, AV2, itd.) i z powrotem na pierwotne na którym występuje sygnał domyślny, w tym przypadku -AV4, wtedy załącza się dźwięk. Ten problem jednak nie występuje na wszystkich usługach. Na przykład na: "HBO GO", "DLNA", działa bez problemu, a na "netflixie", "primie video" problem występuje. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym modelem amplitunera aby pomóc mi rozwiązać problem ?
×
×
  • Utwórz nowe...