Skocz do zawartości

akapowiec

Uczestnik
  • Zawartość

    6
  • Dołączył

  • Ostatnio

O akapowiec

  • Ranga
    Debiutant
  1. Witam Mam Yamaha NS-777 ( chyba od NS-555 różnią się jednym głośnikiem 20 cm) do tego dokupiłem sub-a NS-WS700 ale mam pokój 35 m2. No chodzi to pięknie ( nieraz ok. 8 godzin dziennie), głównie muzyka, ale z płyt CD. Nie mam doświadczenia jak z mp3.
  2. Witam Tak mi zaproponowali z DENON-a aby słuchał tylko stereo. Fakt że w tedy nigdy takie coś nie wystąpiła ale nie po to go mam żeby słuchać muzyki w stereo. Dla lepszego chłodzenia zamontowałem mały wentylatorek który poprawił wymianę powietrza w szafce. To raczej pomaga ( choć raz amplituner wybił), ale ten wentylatorek słychać przy cichym słuchaniu i to nie jest dobre rozwiązanie. Wstawię go do nowej szafki będzie całkiem odkryty na półce i sam. Jak to nie pomoże to go lunę i zamienię na inny na pewno nie na DENON-a. Pozdro
  3. No bez przesady z pomiarem. Dokonałem go multimetrem ( dobrym). Jest tak, że początkowo miałem kolumny (kolumieniki) JVC i one miały 8ohm i nigdy ten problem nie wystąpił. Zwłaszcza że stał w tym samym miejscu co obecnie. Fakt że na nowych amplituner chodzi na większym wzmocnieniu. Pisałem do DENON-a w tej sprawie to oczywiście zalecili mi wymienić kolumny. Ja tez nie sądzę aby 2 ohm robiły amplitunerowi taka różnicę, ale łapię się wszystkiego. Efekt wyłączania jest dość gwałtowny Takie kopnięcie w głośniki i led przycisku zasilania mruga na czerwono. Ostatni miałem przypadek, że pochodził długo (była imprezka) ale obyło się bez wyłączeń. Rano został włączony normalnie i cisza kompletna.zero z głośników ( Video chodziło). Retst procesora nic nie dał. Zostawiłem go na 10 dni (wyjazd na urlop) po powrocie jaky się nic nie działo. działa do dzisiaj. Tracę do tego urządzenia zaufanie. Pozdro
  4. Mam zakupiony ostatnio NS-SW700 Yamaha. Jest dobry. Ale wydaje mi się, że dla pomieszczenia 16m2 to zakup suba to raczej przesada, powinny wystrczyć główne kolumny ( ale muszą mieć głośniki 20 cm)
  5. Od roku mam AVR-1909 i po czasie dokupiłem do niego kolumny Yamaha: sub NS-SW700, kolumny NS777, NS-C444 oraz NC-333 i zaczęły się problemy. Zaczął się nagle wyłaczać. Z instrukcji odczytałem że to: - albo mała rezystancja kolumn - albo słaba wentylacja miejsca Z pierwszą sprawą zrobiłem tak ze po pomiarze rezystancji ( 6...9 ohm) dla tych co miały 6ohm dodalem rezystory 2 ohm. Z drugą sprawą zrobiłem tak że zamontowałem w szafce wentylatorek dla lepszej cyrkulacji powietrza. Niestety rzadko ale problem powraca. Nie mam konceptu co to może być.
  6. Mam od roku DENON-a AVR-1909 + niezłe kolumny Yamaha ( NS-777, NS-SW700, NS-C444) i mam z nim ciągle problem Nagle się wyłącza. Zmieniłem miejsce ustawienia amplitunera z lepszą wentylacją i nic. Nie jestem z niego zadowolony.
×
×
  • Utwórz nowe...