Skocz do zawartości

Słuchawki duże, raczej na kabel może BT do 800 zł

Recommended Posts

46 minut temu, zeszyje napisał:

Witajcie jeszcze tutaj,

Poszukuje jeszcze słuchawek na kabel i chyba też BT. Mają być wygodne, i kosztować nie więcej niż 800 zł. 

Słucham różnej muzyki, ale lubię ładny bas. Proszę o wskazówki.

Cześć,

Na początek rzucamy propozycje, czegoś bardzo cenionego. Audio Technica M50xbt2 https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-bezprzewodowe/sluchawki-audio-technica-ath-m50xbt2.html

Lub trochę drożej (1149)że stajni Bowers&Wilkins PX7S2e

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-z-redukcja-szumow/bowers-wilkins-px7-s2e.html

Jeśli cenisz sobie plastyczny i lekko ocieplony dźwięk, to zwróć uwagę na M50. Jeżeli kręcą Cię lekko bardziej ekstrawaganckie klimaty, zerknij na BW. 

Jaj to zwykle bywa, zapraszam na odsłuch do naszych punktów :):)

TOP-HI-FI dobrze napisał, że warto przyjść na odsłuch, bo każdy ma inne oczekiwania a tu naprawdę jest różnica. Do puki nie usłyszałem myślałem sobie, co oni za głupoty wygadują mówiąc, że wokal jest wycofany a tu faktycznie tak jest. Wcześniej miałem JBL Bt 700 były fajne... ale tylko dlatego, że wcześniej nic innego nie słuchałem. Obecnie mam Audio Technica M50xbt bo mi zależy na detalicznym i studyjnym dźwięku, reszta bajerów jak ANC itp jest mi nie potrzebna. Wracając do wycofanego wokalu, zrozumiałem to na Sony 1000mx4. W nich dźwięk mimo podobnej ceny jest płaski a wokal faktycznie wycofany, gdzieś go tam w oddali słychać. Odsłuch przez BT na tym samym telefonie, kodeku (LDAC) i źródle Tidal.

Tak naprawdę a takim budżecie warto rozważyć B&W lub Audio Technica, a preferencje zależą od słuchacza. Ktoś kto słucha podkastów i lubi wygodne sterowanie dotykowe tutaj wygrywa sony, jeżeli dźwięk studyjny AT lub B&W jeżeli ucho ma inne oczekiwania. 

AT mają oczywiście wady. Regulacja pałąka tak luźna, że sama jest stanie się w rękach przestawić, lubią się przy ruchu przestawić na głowie, jakiekolwiek sterowanie przyciskami klepiskie, natomiast dźwięk..... wrrrrr :)

Natomiast ważne przy słuchaniu przez BT jest jaki masz telefon. AT obsługują kodeki SBC, AAC i LDAC. Jeżeli Twój telefon to android i nie będzie miał kodeka LDAC to pójdzie po SBC a to absolutny niski standard, który jest średni. Jeżeli masz Iphona to AAC, lecz jest znacznie słabszy od LDAC-a. Więc jeżeli się okaże, że telefon nie ma LDAC to B&W mogą zagrać nawet dokładniej niż AT, bo sygnał na AT pójdzie po SBC a na B&W to Atpx. W przypadku kabla sam telefon i jego procesor dźwiękowy potrafi mocno wypłaszczyć dźwięk. Porównywałem swój telefon na Tidalu słuchając przez BT i przez kabel. Ma BT było znacznie lepiej.