fp74 Napisano wczoraj o 06:05 Napisano wczoraj o 06:05 Witam w ten piękny słoneczny poranek. Mam pytanie do kolegów mających wiedzę techniczną i potrafiących zdiagnozować problem. Sprzęt jak w mojej sygnaturze, objawy: po włączeniu przedwzmacniacza, czasem z kolumn wydobywa się potężny, krótki dźwięk jakby ktoś zagrał nutę na trąbce ale tak z całej siły. To nie jest szum, stuk ani pierdnięcie tylko taki dźwięk, że aż podskakuję na krześle. Zwykle włączam najpierw końcówkę potem pre, słychać w kolumnach po minucie delikatny dźwięk jakby talerz perkusji ktoś tylko musnął (co rozumiem tak, że lampy zagadały), membrana głośnika "nabiera powietrza" i wszystko gra. Gdy wyłączam to najpierw pre, potem reszta. I jest ok. Czasem może jak wyłączę to w innej kolejności albo gdy wyłączę WBA gdy są podłączone do niego sluchawki to potem pojawia się taki właśnie problem. Przynajmniej to wszystko tak mi się teraz zdaje, bo już zglupialem, a nie chcę za dużo sprawdzać, żeby coś nie zepsuć. Chociaż dzisiaj włączyłem bez komplikacji ale wczoraj problem powtarzał się kilka razy. Przepraszam za mało fachowy opis, staram się opisać co widzę i słyszę, bo inaczej nie umiem. Odpisz, cytując
Recommended Posts