Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Muszę się czymś pochwalić.

Zapytałem AI o polecane słuchawki Chi-fi ANC z możliwie jak najlepszą jakością dźwięku w stosunku jakość/cena i polecił mi 1MORE SonoFlow Pro HQ5. Akurat tak się stało, że w sąsiednim mieście ktoś sprzedawał te słuchawki, więc kupiłem i mnie zatkało. Dosłownie, odjęło mi mowę. Już tłumaczę dlaczego. Jakiś czas temu miałem u siebie Sennheiser Momentum 4 i Bowers&Wilkins PX7 2. Słuchawki jak na bluetooth bardzo fajne ale w jedynych i drugich mi czegoś brakowało. W Bowersach powietrza, przestrzeni a w Momentum świetnego wykonania Wilkinsów. Sprzedałem jedne i drugie i kupiłem Technics EAH A800 i to była całkowita porażka. Te słuchawki skrzypiały od samego patrzenia a dźwięk był taki sobie. Oddałem je korzystając z możliwości zwrotu w ciągu 14 dni. Dzisiaj otworzyłem te chińskie 1More i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to to, że były tak samo złożone jak Technics. Ale cholera! Nic nie słychać przy kręceniu głową, fajnie leżą itp. za ułamek ceny wcześniej wymienionych 😅 no i dźwięk! Jak na razie jestem chyba zbyt bardzo pod wrażeniem całości, żeby obiektywnie się wypowiedzieć, ale najważniejsze jest to, że już prosto z pudełka mi pasuje. Rozważałem do tej pory zakup PX8, ale po tym co się dzisiaj stało, chyba się jeszcze wstrzymam 👍

Z tańszych alternatyw słuchałem jeszcze Edifier W820NB i Soundcore Space One. Nie zrobiły na mnie wrażenie niczym.