fransi Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) Niedawno dostałem mój pierwszy w życiu gramofon Audio-Technica AT-LP60XUSB. Zaznaczam, że nie jestem obeznany w temacie głośników kolumn itp. Poszukuję tanich głośników 2.0 za około 500zł. Często w tej cenie polecane są produkty Edifier takie jak R1700BTs, R1855DB. Byłem już zdecydowany na zakup, jednak znalazłem informację, że mają wewnętrzny DSP i DAC, więc nawet jeśli podłączamy do nich sygnał analogowy z gramofonu przez RCA, to sygnał analogowy jest konwertowany do cyfrowej postaci, przetwarzany cyfrowo, a potem z powrotem na analogowy przed wzmacniaczem. Dla mnie jako laika zaczeło wydawać mi się to bez sensu, że sygnał analogowy z gramofonu przetwarzany jest na cyfrowy. Znalazłem, więc model Edifier, który nie przetwarza sygnału analogowego na cyfrowy, np Edifier R1280T. Jest to model starszy, tańszy bez bluetooth i zbierający trochę gorsze recenzję niż R1855DB. Moje pytanie brzmi czy warto w takim razie wybrać teoretycznie "gorsze" głośniki aby zachować analogowy sygnał, czy lepiej jednak wybrać głośniki "lepsze" które jednak przetworzą analogowy sygnał (przez co w moim odczuciu słuchanie z gramofonu traci trochę sens)? Czy macie może jakieś inne propozycje głośników 2.0 do takiego gramofonu w podobnej cenie? Edytowano 13 godzin temu przez fransi Odpisz, cytując
Recommended Posts