Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

obecnie posiadam zestaw Taga HTR 1000-cd v2, Azure B-40 v.3 i Wiim Ultra, pokój około 22m otwarty na aneks kuchenny (+7m). Kolumny stoją na półce RTV i innego miejsce puki co nie będzie dlatego przedni bas jest konieczny, miejsca na szerokość tylko tyle że kolumny Taga maks (21cm), Słucham głównie z kanapy naprzeciwko głośników z odległości około 3 metrów, nigdy na maska, w sumie to z 2/3 na pokrętle wzmacniacza, a zazwyczaj 1/2 mocy. 

Obecny zestaw dostarcza dość dużo frajdy, ale chciałbym więcej detaliczności dokładniejszego czystszego basu przy jednoczesnym zachowaniu przyjemności z odsłuchu (nie chcę studyjnej detaliczności. Muzyka to głównie Metal I Rock (Nightwish, Blind Guardian, Anathema, Nile, Riverside Lipali, Acid Drinkers...).

Zastanawiam się nad C316BEE V2 + Debut Reference B6. Myślał też o WiiM Vibelink i o yamaha a-s501 (ale to kloc ogromny).

Co sądzicie o tym?

Napisano

chcesz wymienić całość tak?

ELACi to dobre kolumny bardzo je lubię, ale to nie produkt który da Ci wiecej detaliczności. 

chyba że będa sparowane z Cambridge AXR 100. Na przykład. Albo zostaw wzmacniacz który masz a wymień kolumny na Magnat Signature 503, Monitor audio Bronze 100, QAcustic 3030i

Napisano

Wymiana kolumn i wzmacniacza. Może być etapami bo pewnie będę szukał kupca. Komuny muszę mieć przedni bas. Ten Nad mi pasuje rozmiarowo, z czasem w planie CD, choć zastanawielwm się czy mu mocy wystarczy.

Napisano
Dnia 9.08.2025 o 12:43, Xaxs xaxs napisał:

Wymiana kolumn i wzmacniacza. Może być etapami bo pewnie będę szukał kupca. Komuny muszę mieć przedni bas. Ten Nad mi pasuje rozmiarowo, z czasem w planie CD, choć zastanawielwm się czy mu mocy wystarczy.

Dlaczego koncentrujesz się na przednim BR ? Najciekawsza konstrukcja z przednim BR w budżecie w okolicy 2k to według mnie Triangle Borea BR03. Gra mega selektywnie i dokładnie, niemniej jednak decydując się na przedni BR bardzo mocno ograniczasz sobie wybór.

Napisano
Dnia 12.08.2025 o 15:40, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Dlaczego koncentrujesz się na przednim BR ? Najciekawsza konstrukcja z przednim BR w budżecie w okolicy 2k to według mnie Triangle Borea BR03. Gra mega selektywnie i dokładnie, niemniej jednak decydując się na przedni BR bardzo mocno ograniczasz sobie wybór.

Mam miejsce jedynie na półce rtv i stąd ten przedni bas.