Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
21 godzin temu, Kisiel napisał:

Witam, szukam sluchawek przewodowych nausznych zamkniętych, slucham glownie rocka

Cena okolo 600zl 

Prosze o pomoc

Hej

Zamieszczam Ci, trzy linki do zupełnie różnych produktów

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audio-technica-ath-m50x-pro.html

Wyjęta z rynku "pro" ale precyzja i liniowość grania, na poziomie przewyższającym ich cenę.

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audio-technica-ath-a990z.html

Od kilku lat na rynku. Zrównoważone, ocieplone, angażujące styl grania

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/meze-audio-99-neo.html

Niezwykle plastyczne, miłe, żwawe. Zaskoczenie w tym przedziale

Zatem zapraszam do degustacji :)

• 3 weeks later...
Napisano

W moim przypadku kupiłem ATH m50hbt

Szukałem słuchałek mocno detalicznych w rozsądnej cenie i jeszcze się zastanawiałem nad BW PX7 ale w opiniach grają cieplej, czego nie potrzebowałem.

Oprócz słuchawek bardzo istotną rzeczą jest źródło dźwięku i kodek bluetooth, bo jeżeli coś z tego jest słabe to jakość dźwięku spadnie do najsłabszego ogniwa.

Używam Tidala, i kodeka LDAC. Tidal w porównaniu do Spotify daje jakość FLAC, ten drugi tylko MP3. Kodek LDAC to najszybsza transmisja dźwięku, lecz telefon również musi obsługiwać ten kodek. Niestety jeżeli masz Iphona możesz o nim zapomnieć tam co najwyżej i tylko to kodek AAC, który jest trochę lepszy o podstawowego SBC. Różnicę miedzy AAC a LDAC słychać, bo porównywałem ten sam otwór na żony Iphonie.

Wady ATH: Brak ANC, stosunkowo ciężkie, podczas ruchu lubią się przesuwać na głowie.

Zalety: dźwięk dźwięk i jeszcze raz dźwięk :)

Napisano
Dnia 14.09.2025 o 21:22, gadek80 napisał:

W moim przypadku kupiłem ATH m50hbt

Szukałem słuchałek mocno detalicznych w rozsądnej cenie i jeszcze się zastanawiałem nad BW PX7 ale w opiniach grają cieplej, czego nie potrzebowałem.

Oprócz słuchawek bardzo istotną rzeczą jest źródło dźwięku i kodek bluetooth, bo jeżeli coś z tego jest słabe to jakość dźwięku spadnie do najsłabszego ogniwa.

Używam Tidala, i kodeka LDAC. Tidal w porównaniu do Spotify daje jakość FLAC, ten drugi tylko MP3. Kodek LDAC to najszybsza transmisja dźwięku, lecz telefon również musi obsługiwać ten kodek. Niestety jeżeli masz Iphona możesz o nim zapomnieć tam co najwyżej i tylko to kodek AAC, który jest trochę lepszy o podstawowego SBC. Różnicę miedzy AAC a LDAC słychać, bo porównywałem ten sam otwór na żony Iphonie.

Wady ATH: Brak ANC, stosunkowo ciężkie, podczas ruchu lubią się przesuwać na głowie.

Zalety: dźwięk dźwięk i jeszcze raz dźwięk :)

I te wymienione przez Ciebie zalety są najmocniejszym argumentem :)

Napisano
Dnia 15.09.2025 o 21:53, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

I te wymienione przez Ciebie zalety są najmocniejszym argumentem :)

Aczkolwiek żałuję, że nie mam takiego sklepu jak Wasz w swoim mieście, gdyż wolałbym wcześniej skorzystać z odsłuchu kilku modeli i może by się okazało, że wybiorę coś innego :)

Tak to oparłem się bardziej na opiniach, komentarzach wiedząc czego szukam.