Skocz do zawartości

Nowy DAC/AMP od Fiio K13 R2R - pierwsze testy, porównania, opinie

Recommended Posts

Napisano
12 godzin temu, Slawko69 napisał:

Toś mi zadał ćwieka. Jest aż tak źle?. Najchętniej kupiłbym sam wzmak słuchawkowy   ale taki z wejściami XLR. Wyjście RCA w Eversolo mam już zajęte do podłączenia wzmaka. Zostaje tylko wyjście XLR I Coax

słuchasz sobie muzyczki i OFF co to ma być ?!?!? żaden absolutnie żaden DAC/amp takich bzdur nie robi szczególnie nie przy czystym wyjściu 

Napisano

Mają zapewne wady bo są pewne kompromisy, z których wynika cena natomiast być może problem kolegi z wyłączniem to kwestia QC tego konkretnego egzemplarza bo problem nie jest powszechnie raportowany.  Ja jak pisałem tego problemu nie mam choć nie rozkręcam wzmacniacza do wysokich poziomów bo nie mam takiej potrzeby.

Swoją drogą kolega Raider musi być naprawdę wkurzony bo już napisał o tym i na Reddicie i ASR.

Napisano
9 minut temu, cristoo napisał:

Mają zapewne wady bo są pewne kompromisy, z których wynika cena natomiast być może problem kolegi z wyłączniem to kwestia QC tego konkretnego egzemplarza bo problem nie jest powszechnie raportowany.  Ja jak pisałem tego problemu nie mam choć nie rozkręcam wzmacniacza do wysokich poziomów bo nie mam takiej potrzeby.

Swoją drogą kolega Raider musi być naprawdę wkurzony bo już napisał o tym i na Reddicie i ASR.

Napisano
42 minuty temu, Slawko69 napisał:

Co pozostaje Musical Fidelity V90?

Króciutki OT...😄

Bardzo dobry dac, zapożyczony z pełnowymiarowych klocków MF, mam go w połączeniu z HPA tej samej serii. Zaletą tego DACa jest, że po USB obsługuje "tylko" sygnał 24/96 (chociaż jego max parametry są wyższe). Więcej i tak nikt nie usłyszy ze strimingu, ale przede wszystkim dzięki temu nie potrzeba instalować na komputerze sterowników. U mnie gra w pracy na służbowym kompie więc jest to ogromna zaleta, wpinam kabel USB i już jest gotowy do zabawy 😉.   A ponieważ jest to "czysty" DAC można sobie dowolnie wybrać wzmacniacz słuchawkowy (u mnie będzie to za chwilę lampa, ktora w domu straci swoje miejsce). 

To tyle z mojej strony nie na temat...😁