Helena Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Hejka, Może ktoś mi pomoże. W latach 80 dostałam od taty płytę winylową, szukam jej. Był to kobiecy duet, na okładce były dwie artystki, ubrane w ciuszki z różowymi cekinami. Nie pamiętam nazwy grupy, ale wiem, że muzyka była przyjemna, coś jak pop. Jeśli, ktoś cokolwiek wie, pomóżcie. Jako dzieciak słuchałam jej naokrągło. Pozdrawiam wszystkichmelomanów , Helcia Odpisz, cytując
michaudio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Może chodzi o duet Baccara? Odpisz, cytując
Helena Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Hmmm, niestety nie... Ale dziękuję za reakcję😘 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu A w jakim języku śpiewano na nagraniach? Odpisz, cytując
Helena Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Hmmm, po angielsku, ale gdzieś z tyłu głowy świta mi, że to jakieś artystki że Szwecji...ale nie chciałabym nic sugerować. Pamiętam tylko tą okładkę z dedykacją od taty (nieżyjącego już oczywiscie). Pamiętam, że naokrągło tej płyty słuchałam...chciałabym poprostu odświeżyć wspomnienia, teraz mam 48lat... Może sie uda😊 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Może Lili&Susie?... Ale ten szwedzki, damski duet powstał w połowie lat osiemdziesiątych. Odpisz, cytując
Helena Napisano 55 minut temu Autor Napisano 55 minut temu Raczej nie, to jest typowe disco, tamtą muzyka była inna, kojarzy mi się bardzo z utworem: En Vouge "my lovin' Coś w tym stylu...chórki i tak jakby dodatkowo orkiestra w tle... Bardzo dziękuję za zaangażowanie🤗 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 48 minut temu Napisano 48 minut temu Tu lista szwedzkich zespołów popowych... Może zespół był liczniejszy, a Panie jako głos zespołu, były bardziej eksponowane. Poza tym cekiny ewidentnie wskazują na lata osiemdziesiąte... https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Szwedzkie_zespoły_popowe Ewentualnie, proponuję spróbować poszukać damskich duetów w składankach z lat osiemdziesiątych na YouTube czy Spotify. Sam znalazłem w ten sposób, sporo muzyki z moich ukochanych "Ejtisów". Odpisz, cytując
Helena Napisano 23 minuty temu Autor Napisano 23 minuty temu Bardzo dziękuję "michaudio", Będę szukać, jak już znajdę, odezwę się😘👍 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 14 minut temu Napisano 14 minut temu Koniecznie, bo jestem zaintrygowany... Odpisz, cytując
Recommended Posts