Helena Napisano Sobota o 05:59 Napisano Sobota o 05:59 Hejka, Może ktoś mi pomoże. W latach 80 dostałam od taty płytę winylową, szukam jej. Był to kobiecy duet, na okładce były dwie artystki, ubrane w ciuszki z różowymi cekinami. Nie pamiętam nazwy grupy, ale wiem, że muzyka była przyjemna, coś jak pop. Jeśli, ktoś cokolwiek wie, pomóżcie. Jako dzieciak słuchałam jej naokrągło. Pozdrawiam wszystkichmelomanów , Helcia Odpisz, cytując
michaudio Napisano Sobota o 06:26 Napisano Sobota o 06:26 Może chodzi o duet Baccara? Odpisz, cytując
Helena Napisano Sobota o 06:39 Autor Napisano Sobota o 06:39 Hmmm, niestety nie... Ale dziękuję za reakcję😘 Odpisz, cytując
michaudio Napisano Sobota o 15:13 Napisano Sobota o 15:13 A w jakim języku śpiewano na nagraniach? Odpisz, cytując
Helena Napisano Sobota o 16:03 Autor Napisano Sobota o 16:03 Hmmm, po angielsku, ale gdzieś z tyłu głowy świta mi, że to jakieś artystki że Szwecji...ale nie chciałabym nic sugerować. Pamiętam tylko tą okładkę z dedykacją od taty (nieżyjącego już oczywiscie). Pamiętam, że naokrągło tej płyty słuchałam...chciałabym poprostu odświeżyć wspomnienia, teraz mam 48lat... Może sie uda😊 Odpisz, cytując
michaudio Napisano Sobota o 16:50 Napisano Sobota o 16:50 Może Lili&Susie?... Ale ten szwedzki, damski duet powstał w połowie lat osiemdziesiątych. Odpisz, cytując
Helena Napisano Sobota o 17:12 Autor Napisano Sobota o 17:12 Raczej nie, to jest typowe disco, tamtą muzyka była inna, kojarzy mi się bardzo z utworem: En Vouge "my lovin' Coś w tym stylu...chórki i tak jakby dodatkowo orkiestra w tle... Bardzo dziękuję za zaangażowanie🤗 Odpisz, cytując
michaudio Napisano Sobota o 17:19 Napisano Sobota o 17:19 Tu lista szwedzkich zespołów popowych... Może zespół był liczniejszy, a Panie jako głos zespołu, były bardziej eksponowane. Poza tym cekiny ewidentnie wskazują na lata osiemdziesiąte... https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Szwedzkie_zespoły_popowe Ewentualnie, proponuję spróbować poszukać damskich duetów w składankach z lat osiemdziesiątych na YouTube czy Spotify. Sam znalazłem w ten sposób, sporo muzyki z moich ukochanych "Ejtisów". Odpisz, cytując
Helena Napisano Sobota o 17:43 Autor Napisano Sobota o 17:43 Bardzo dziękuję "michaudio", Będę szukać, jak już znajdę, odezwę się😘👍 Odpisz, cytując
michaudio Napisano Sobota o 17:53 Napisano Sobota o 17:53 Koniecznie, bo jestem zaintrygowany... Odpisz, cytując
d00 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dnia 13.09.2025 o 19:43, Helena napisał: Bardzo dziękuję "michaudio", Będę szukać, jak już znajdę, odezwę się😘👍 To może być Bobbysocks! – skandynawski (norwesko-szwedzki) duet, który wygrał Eurowizję ’85 piosenką „Let It Swing / La det swinge”. Na okładkach singli i LP z tamtego okresu często pozują w różowych, cekinowych marynarkach – dokładnie jak opisujesz. Album i single ukazały się w 1985 r. (w Polsce wyszła też wersja LP na wytwórni Wifon), a muzyka to bardzo przyjemny pop z nutą retro. Odpisz, cytując
Helena Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu TAAAK, HOUSTON, MAMY TO!!!!!! Dziękuję, baaaardzo, Taty już nie ma przy mnie, ale będzie ta muzyka, to bardzo wiele dla mnie znaczy.... ❤️😘🥰 Odpisz, cytując
Recommended Posts