Jotun Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witam serdecznie, nie wiem czy to odpowiednie miejsce by pytać o takie rzeczy, ale aktualnie poszukuję jakiegoś taniego wzmacniacza, do którego podłączę moje dwa głośniki Samsung PS DN55E (6 ohm) od starego kina domowego i subwoofer SH35SD-W (8 ohm/150W). Wzmacniacz chcę podłączyć do komputera stacjonarnego. Aktualnie mam wzmacniacz YAMAHA AX-470, który nie dość, że jest sporych rozmiarów, to też grzeje się cały czas (przy standardowej pracy, nie odpalam głośno muzyki ani nic) i zapewne też zużywa sporo prądu. Totalnie się nie znam na sprzętach audio, więc nie wiem czy jest w ogóle sens zamieniać ten wzmacniacz na jakiś chiński, mniejszy wzmacniacz typu AK45 (dwukanałowy, ale bym podłączył najwyżej lewy/prawy front z subwooferem, czterokanałowe są dużo droższe). Czy taka zamiana w ogóle ma sens? Ten wspomniany wzmacniacz AK45 mogę dostać za ok. 120 zł. Odpisz, cytując
Recommended Posts