bosky Napisano Piątek o 10:39 Napisano Piątek o 10:39 Witam, Szukam wzmacniacza do centrum rozrywki a że nie siedzę w temacie audio za mocno mam prośbę o pomoc w doborze sprzętu. Potrzebuję wzmacniacza do kina 5.1 (tuner cyfrowy/serwisy stream/stream z pc) , grania pc na tv po kablu hdmi 2.1 i muzyki (głównie stream po bluetooth z tel). W związku z tym, o ile dobrze rozumie, musi mieć wejścia hdmi dla pc i tunera oraz optyczne ponieważ serwisy streamingowe obsługuje smart tv. Jak na razie wpadła mi w oko używka Sony STR-DH590 w cenie 600-800. Znajdę coś lepszego do max 1200 zł ? Kolumny to Tonsil rapsodia 200 (2x100w), przedni chyba 60w, tylne muszę dokupić ale poza tym budżetem. Salon 80m2 ale to poddasze, całość będzie ustawiona na 30-35m2. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Piątek o 14:47 Napisano Piątek o 14:47 HDMI 2.1 to raczej nowszy sprzęt, ale możesz iść w coś starszego, ale fajnie jakby miało ARC (wcześniejsza wersja obecnego eARC), a komputer/konsolę zawsze można podłączyć do TV i później dźwięk przez hdmi arc do amplitunera. Więc nie trzeba otypka, cały dźwięk idzie po hdmi ARC. Ogólnie to tylko używane wchodzą w grę, np. Denon AVR-x-2500h/Denon AVR-X2400H, ale to górna Twoja granica, ale też trzeba szukać, żeby trafić w tej cenie. Ogólnie jakbyś nie rozbudowywał do 5.1 to można kupić wzmacniacz stereo. Ciężko mi coś doradzić co by było dobre. 2 Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano Piątek o 15:57 Napisano Piątek o 15:57 Denon 2200 też ma nawet wejście Component i kownertuje stare PS2 😀 Odpisz, cytując
Recommended Posts