Przemkoch Napisano Poniedziałek o 22:31 Napisano Poniedziałek o 22:31 (edytowany) Witajcie szukam informacji na temat tej integry ? Posiadam Roksan k3 ale chce zamienić na inny wzmak i ten mam w dobrej ofercie. Ale nie mam za dużo informacji o nim jedynie specyfikacja. Zależało by mi na lepszej barwie tak aby nie stracić dołu który mam w Roksanie. Eci80D ma mnie mocy ale reszta parametrów jest lepsza. Ktoś może coś więcej mi opowiedzieć o tym wzmacniaczu? I czy ma pre- out ht by pass jako końcówka mocy ? Edytowano Poniedziałek o 22:35 przez Przemkoch Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 06:41 Napisano Wtorek o 06:41 On ma Pre OUT ale tobie chyba chodzi o Main in? i tego już nie widze. Tego modelu nie znam, bazując na innych tej marki spodziewał bym się delikatnego złagodzenia góry i oceiplenia względem Roksana. Ale nie zamulenia. Ale mówie ten może być inny. Poczekajmy na kogoś kto zna ten model. Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Wtorek o 08:57 Autor Napisano Wtorek o 08:57 Tak, zależy mi na ht bypass by grało jako końcówka mocy, tak samo jak Roksan. Jeśli electrocompanient tego nie ma no cóż. Zostaje mi jeszcze supernait 2 lub poczekać i dołożyć do Vincent 237 mk2. Mam również Arcama sa30 w rozsądnej cenie lub audia flight fl3 s. Ale jak możecie mi doradzić co będzie barwniejsze może bardziej rozdzielcze niż Roksan z tym żeby basu nie ubyło 🙂. Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Wtorek o 16:22 Autor Napisano Wtorek o 16:22 nikt nic nie miał do czynienia z tym ampli ? Tak, zależy mi na ht bypass by grało jako końcówka mocy, tak samo jak Roksan. Jeśli electrocompanient tego nie ma no cóż. Zostaje mi jeszcze supernait 2 lub poczekać i dołożyć do Vincent 237 mk2. Mam również Arcama sa30 w rozsądnej cenie lub audia flight fl3 s. Ale jak możecie mi doradzić co będzie barwniejsze może bardziej rozdzielcze niż Roksan z tym żeby basu nie ubyło 🙂. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Środa o 06:48 Napisano Środa o 06:48 No ale to ty słuchaj tych wzmacniaczy Arcam ma Diraca wiec tam brzmienie dostosujesz. Supernait 2 fajny klocek , lubiłem to brzmienie aczkolwiek do Roksana M2 był moim zdaniem nieco za drogi. Ale fajne granie. Uzywany godny polecenia. M2, Naim, Vincent będa barwniejsze. Jak z basem? Zmieni się jego kontur. Arcam jak ustawisz. Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Środa o 12:34 Autor Napisano Środa o 12:34 Roksan k3 mam nie m2. Supernait mam w cenie do 7.500 tysiąca Arcam za 3.500. Vincent bym chciał ale jest ponad mój budżet Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 06:40 Napisano Czwartek o 06:40 No to jest uczciwa cena na SN2. Jeśli stan dobry i on Ci brzmieniowo odpowiada to warto. Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Dnia 30.10.2025 o 06:40, Piotr Sonido napisał: No to jest uczciwa cena na SN2. Jeśli stan dobry i on Ci brzmieniowo odpowiada to warto. Wiem że odsłuch najlepszy ale nie mam takiej możliwości. Jednak troszkę jeszcze po męczę, A chodzi o Rotel Ra1592mk2, Naim SUPERNAIT 2 no i Vincent sv237 mk2. Na ta chwilę mogę tego rotela dostać w miarę po dobrej cenie tyle że nie wiem jak Brzmieniowo będzie z Moimi SF grand piano Home? A już w porównaniu do Roksan k3 ? Odpisz, cytując
burz Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu A nie myślałeś o Atollu IN200 signature/evolution, ma tryb bypass i to super, bo z pilota? Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowany) Nie wiem nic o atollu. Mam już Faworytów i szukam pełniejszej sceny barwy środka itp , coś lepiej niż Roksan k3 który nie jest zły ale to nie to. Edytowano 6 godzin temu przez Przemkoch Odpisz, cytując
burz Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Chyba Atoll mieści się i w tych wymaganiach, ale oczywiście twój wybór. Jednak radzę posłuchać. Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Po czytam o nim również, widzę że moc ma podobną na kanał 120 w, moje Sonusy są 6 ohm jak to twoim zdaniem może się zgrać. Coś możesz więcej o tym atolu powiedzieć ? Odpisz, cytując
burz Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Wygrzewam go właśnie i już po około 100 godzinach jest dla mnie na tyle dobry, że zostaje. Jest naturalność, przestrzeń, depnięcie. Kolumny to Focal 1027be, więc raczej wymagające i z impedancją schodzącą (wg. pomiarów) do 3,5 Ohm. Ale to u mnie. Oczywiście powinieneś sprawdzić w swoim systemie, co szczerze polecam. Edytowano 5 godzin temu przez burz Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Czytam o tym Shanling A3.2. właśnie ktoś zmienił atolla in200 na tego Shanling A3.2. I bardzo zachwala a przyznam ze cena nie jest droga tego wzmaka i ma wszytko czego bym chciał…. Poszukiwania sie nie zawężają niestety… Odpisz, cytując
burz Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dwa razy tyle co za Atolla. Ale jeśli możesz wydać 18 tysięcy na wzmacniacz, to zaczyna się inna rozmowa. Ja odpadam, bo nie byłbym w stanie dać tyle za chińskie wynalazek. Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Gdzie on tyle kosztuje ? Odpisz, cytując
burz Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) https://www.premiumsound.pl/shanling-a3-2.html I porównaj moc traf do mocy wyjściowej wzmacniacza w obu konstrukcjach (Atol vs. chinol). Edytowano 4 godziny temu przez burz Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Wow, ja mogę go kupić za dużo taniej. A ma sporo dobrych opinii i widzę że ma też bypass na czym mi zależy, jako końcówka mocy ten atoll też mowa że jest świetny. Co do Shanling A3.2. to jest lepiej niż w SUPERNAIT 3 jeśli wierzyć co mówią 13 minut temu, burz napisał: https://www.premiumsound.pl/shanling-a3-2.html I porównaj moc traf do mocy wyjściowej wzmacniacza w obu konstrukcjach (Atol vs. chinol). No atoll ma więcej energii Odpisz, cytując
Recommended Posts