Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej,

Szukam prezentu dla narzeczonego i pomyślałam o zakupie głośników, soundbara lub czegoś innego do słuchania muzyki, głównie z TV/Youtube. Nie jesteśmy oboje audiofilami, a czytając kolejne posty mam już mętlik w głowie. Głośnik służyłby głównie do słuchania muzyki z YouTube (te z TV są poprostu słabe). Lubimy posłuchać muzyki różnej od muzyki klubowej po rocka. Fajnie jakby nie trzeba było ciągnąć zbyt dużo kabli oraz żeby była możliwość połączenia również z telefonem. Na początku chciałam kupić soundbar, konkretnie JBL Bar 2.1 Deep Bass MK2 lub JBL Authentics 300 (czemu JBL? Mamy przenośny głośnik i fajnie gra), później zaczęłam czytać o kolumnach aktywnych, a teraz jeszcze wyczytałam o Wiim+głośniki pasywne. Prośba o doradzenie co kupić, niestety nie mam możliwości posłuchania (mała miejscowość). Budżet 1500-2000zl. Salon 20-25m2. 

Napisano

Cześć, kiedyś kupiłem mojej mamie na urodziny soundbar z bezprzewodowym subwooferem z Samsunga ( HW b550) i była zadowolona. 

Tylko, że dla mojej mamy nie było różnicy w muzyce. Ważne, że mogła sobie puścić dźwięk nie z telewizora a właśnie z jakiegoś soundbara 

Napisano

Doczytałam jeszcze o głośnikach multiroom, np na tą chwilę kupiłabym jeden później drugi (byłoby stereo :) ) i jak była by potrzeba dokupiłabym subwoofer. Na rynku jest chyba tylko Denon, Sonos i Yamaha. Co o tym myślicie? 

Napisano
1 godzinę temu, Marta napisał:

Doczytałam jeszcze o głośnikach multiroom, np na tą chwilę kupiłabym jeden później drugi (byłoby stereo :) ) i jak była by potrzeba dokupiłabym subwoofer. Na rynku jest chyba tylko Denon, Sonos i Yamaha. Co o tym myślicie? 

Jeśli podoba ci się dzwięk JBL,to możesz zawieść się na małych głośnikach pasywnych,bo JBL ma mocno podbity bas (mam JBL extreme).

Szukanie aktywnego zestawu lub soundbara to lepszy trop,szczególnie przy budżecie 2tyś.

Mam Klipsche tylko inny model.

Tych nie słyszałem ale od jakiejś propozycji trzeba zacząć,może wtedy się koledzy przyłączą https://www.q21.pl/klipsch-the-fives-orzech.html