tomikin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Dac będzie spinał ze sobą Regę Brio i MA Silver 100, Sennheisery HD600 z jednostką sterującą czyli komputerem typu blaszak. Obecnie w tej roli gra u mnie Ifi Zen Dac 3 i jeśli chodzi o dźwięk jest naprawdę ok natomiast brakuje mi kilku rzeczy w tym urządzeniu natury funkcjonalnej. Nie mogę w nim kierować sygnału na słuchawki lub wzmacniacz po RCA ponieważ dac działa jednocześnie na obu wyjściach i słuchając muzyki na kolumnach słuchawki też grają niepotrzebnie, chyba że wyjmę wtyczkę... Druga rzecz to brak reakcji na systemową regulację głośności w windowsie (win11), co prawda poszczególne aplikacje mogę regulować w systemie poprzez mikser głośności lub same aplikacje ale to nie to samo co kliknięcie mute, + czy - na klawiaturze w ciągu sekundy i po sprawie. Z kartą dźwiękową nie ma tego problemu a software ifi sobie z tym nie radzi. Proszę więc o polecenie przetwornika c/a, który, jeśli to możliwe, ogarnie powyższe tematy. Co do dźwięku to coś w stylu Zen Dac 3 lub neutralny. Nowy lub używany. Edytowano 1 godzinę temu przez tomikin Odpisz, cytując
bulbulator1 Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu Próbowałeś bez sterownika? Ciekawy wątek, głos zabierają przedstawiciele ifi-audio https://www.reddit.com/r/iFiaudio/s/D90M7ZywNz Odpisz, cytując
Recommended Posts