tomikin Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Dac będzie spinał ze sobą Regę Brio i MA Silver 100, Sennheisery HD600 z jednostką sterującą czyli komputerem typu blaszak. Obecnie w tej roli gra u mnie Ifi Zen Dac 3 i jeśli chodzi o dźwięk jest naprawdę ok natomiast brakuje mi kilku rzeczy w tym urządzeniu natury funkcjonalnej. Nie mogę w nim kierować sygnału na słuchawki lub wzmacniacz po RCA ponieważ dac działa jednocześnie na obu wyjściach i słuchając muzyki na kolumnach słuchawki też grają niepotrzebnie, chyba że wyjmę wtyczkę... Druga rzecz to brak reakcji na systemową regulację głośności w windowsie (win11), co prawda poszczególne aplikacje mogę regulować w systemie poprzez mikser głośności lub same aplikacje ale to nie to samo co kliknięcie mute, + czy - na klawiaturze w ciągu sekundy i po sprawie. Z kartą dźwiękową nie ma tego problemu a software ifi sobie z tym nie radzi. Proszę więc o polecenie przetwornika c/a, który, jeśli to możliwe, ogarnie powyższe tematy. Co do dźwięku to coś w stylu Zen Dac 3 lub neutralny. Nowy lub używany. Edytowano 5 godzin temu przez tomikin Odpisz, cytując
bulbulator1 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Próbowałeś bez sterownika? Ciekawy wątek, głos zabierają przedstawiciele ifi-audio https://www.reddit.com/r/iFiaudio/s/D90M7ZywNz 1 Odpisz, cytując
tomikin Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 3 godziny temu, bulbulator1 napisał: Próbowałeś bez sterownika? Ciekawy wątek, głos zabierają przedstawiciele ifi-audio https://www.reddit.com/r/iFiaudio/s/D90M7ZywNz Po odinstalowaniu sterownika i ponownym uruchomieniu systemu jest dalej tak samo, nie wiem dlaczego. Wydaje się, że jedynym rozwiązaniem tego akurat problemu jest zabawa z Voicemeeterem. Dzięki @bulbulator1 za podrzucenie tematu z reddita. Edytowano 1 godzinę temu przez tomikin Odpisz, cytując
bulbulator1 Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu (edytowany) No to pewnie zostaje się wymiana dac, albo nabycie wzmacniacza zintegrowanego z dac. Kwesta by ustalić, by działał według twojej wizji. Też puszczam audio z PC, poprzez USB. Poprzednio miałem smsl al200 i sterowanie poziomem głośności działało z systemu. Ale przy podpięciu słuchawek, trzeba było pilotem wskazać, na które wyjście ma iść audio. TEAC ma sterownik asio, więc kompletnie pomija warstwę audio systemu Windows. Nie sprawdzałem jak się zachowuje przy jednoczesnym podłączeniu kolumn i słuchawek. Kiedyś miałem zen dac V1 + edifier s2000mkiii ale za cholerę sobie nie przypomnę jak to działało. Edit: przypomniałem sobie. Z tyłu dac był pstryczek variable / fixed, głośnością sterowałem pilotem od kolumn. Tyle z moich doświadczeń, powodzenia. Edytowano 48 minut temu przez bulbulator1 Odpisz, cytując
Recommended Posts