cky Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) Cześć, który sub wybrać w konfiguracji 2.1 (docelowo planuję 5.1)? Klipsch R-100SW, Magnat RS8, PreSonus Eris Pro Sub10 oraz Magnat RS12. Cenowo wygląda to tak (od najtańszego) Klipsch R-100SW < Magnat RS8 < Eris Sub10 Pro < Magnat RS12. Wiem, że można dokładać w nieskończoność, dlatego uproścmy, że każda para to zbliżona półka cenowa (R-100SW vs RS8, RS8 vs Sub10 Pro, Sub10 Pro vs RS12) Użytkowanie: ~51/49% filmy i muzyka. Który z nich pod taką mieszankę i dlaczego? bo wg specyfikacj, im droższy sub, tym niżej schodzi bas. Ale pytanie: czy w praktyce rzeczywiście? i czy taki RS12 nie będzie bardziej zamulony od Erisa? Edytowano 12 godzin temu przez cky Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu Niesyety modelu PreSonus Eris Pro Sub10 nie znam. To jakaś konstrukcja z rynku studyjnego? nie wiem. Klipsch R100 to odpowiednik modelu RS8. Tu jak pisałem w ątku obok, konkurencyjne modele. Klipsch gra ieco szybciej, Magnat gra głebiej bardziej kinowo. Model RS12 to odpowiednik 120. Ty chcesz uzywac 50/50 pytanie czy nie lepiej polowac na uzywany SVS SB1000tylko w dobrym stanie albo HT1003 od REL Odpisz, cytując
Recommended Posts