adre Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Czołem, mam bardzo nietypowy problem, bardzo proszę o pomoc. Mam amplituner Marantz Cinema 60 DAB. Do amplitunera jako źródło dźwięku i obrazu mam podpięty Google Chromecast, dekoder telewizji kablowej oraz konsolę Sony PS5. Do amplitunera są podłączone dwa ekrany: do wyjścia HDMI Monitor 1 ARC/eARC podłączony jest telewizor SAMSUNG QE43Q7F4A 43" QLED 4K Tizen TV HDMI 2.1, do wyjścia Monitor 2 projektor EPSON EH-TW6250 4K UHD (3840 x 2160), 2800 ANSI lumen, Wi-Fi. Odtwarzanie dźwięku i obrazu z Chromecasta oraz dekodera TV odbywa się bez problemu, wszystko działa (obraz na ekranach, dźwięk z Marantza). Problem jest natomiast z odtwarzaniem obrazu z PS5. Jeśli używam wyłącznie projektora, wszystko jest w porządku. Jeśli włączę tylko telewizor, amplituner odtwarza dźwięk, natomiast na telewizorze wyświetla się komunikat o braku sygnału. Najdziwniejsze, że po włączeniu projektora (niezależnie czy wyświetlający obraz aplikacji projektora, czy obraz z HDMI) obraz na telewizorze pojawia się. Co zrobić, aby móc korzystać z konsoli na telewizorze bez konieczności włączania projektora? Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i pomysły. Odpisz, cytując
Recommended Posts