Rafal Wdo Napisano Poniedziałek o 19:55 Napisano Poniedziałek o 19:55 Witam serdecznie . Takie krótkie pytanie udało mi się zamówić aiyima a80 w dobrej cenie i powoli zaczynam rozglądać się za kolumnami raczej półkowe ale nie koniecznie małe . Oczywiście nie drogie przynajmniej na razie. Najlepiej tak 500zl. I czy lepiej kupić używki czy poczekać i kupić za 1000zl np TAGA HARMONY TAV-807B albo używki w tej cenie . Podobno taga jest płaska scena tyle wyczytałem . A i jeszcze pytanie przyszłościowe czy warto wymienić te 2 kostki na coś takiego czy to nic nie wniesie Odpisz, cytując
KWF Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) No ale dokładnie co chcesz osiągnąć wymieniając op-ampy? Szukasz czegoś bardziej naturalnego? Nie kupuj op-ampów na Ali, bo często są to malowanki. Kup w kraju od zaufanego dostawcy. Edytowano 4 godziny temu przez KWF Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Na razie tylko pytam. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu A , któż wie jakie są Twoje preferencje ? Wypożycz lub kup i sprawdź w swoich warunkach . Ilu jest właścicieli takiej Aiyima ? Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Polski dystrybutor zaufany aiyima raczej ciężko . Ja kupiłem na aliExpress od AiyimaTechnology Store który jest oficjalnym sklepem. Jeżeli chodzi o zmianę procesorów o którą pytalem to już tobie tłumacze mianowicie troszkę czytałem troszkę oglądałem testów i niektóre osoby wymieniły na lepszy model. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Ale , co nie pasuje Tobie w tym brzmieniu na fabrycznych częściach ? Zmiana dla zmiany ? Kasa swędzi w kieszeni ?:) Odpisz, cytując
KWF Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 28 minut temu, Rafal Wdo napisał: Polski dystrybutor zaufany aiyima raczej ciężko . Ja kupiłem na aliExpress od AiyimaTechnology Store który jest oficjalnym sklepem. Jeżeli chodzi o zmianę procesorów o którą pytalem to już tobie tłumacze mianowicie troszkę czytałem troszkę oglądałem testów i niektóre osoby wymieniły na lepszy model. Pisałem o wzmacniaczach operacyjnych (nie wymieniasz procesorów a wzmacniacze operacyjne). Nie wiesz jak brzmi ten wzmacniacz, nie masz do niego kolumn, wiec bez sensu wydawać po 100zł za op-ampa tylko dlatego, że podobno lepsze. Poza tym wsadzić do wzmacniacza dwa op-ampy prawie za 1/3 jego ceny, jest lekką rozrzutnością. Dołóż te 200 zł do budżetu na kolumny. Nie oglądaj za wiele testów, tylko zacznij słuchać i będziesz wiedział czego Ci brakuje, albo jest za dużo. Doczytałem, że tam siedzą op-ampy NE5532, a na nich dużo droższe i cenione sprzęty grające są robione. Można wymienić raczej tylko te dwa co są na wejściu do układu wzmacniacza mocy, tych w buforach raczej tak łatwo nie wyrwie się. Moim zdaniem ich wymiana, byłaby ostatecznością. Wolałbym kupić np. zasilacz liniowy do tego grajka, niż płacić za op-ampy. Edytowano 2 godziny temu przez KWF 1 Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu To było bardziej pytanie z ciekawości . Non stop szukam kolumny To było bardziej pytanie z ciekawości . Non stop szukam kolumny dali oberon 3 czy elac debut 3.0 b6.3 ciekawa recenzja była o nich Nie prawda one są na tpa3255 a nie na NE5532 Odpisz, cytując
KWF Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Ech TPA3255 jest jednoukładowym wzmacniaczem klasy D. Jego nie wymienisz. W tym grajku wymienia się tylko dwa wzmacniacze operacyjne i na 99% są to NE5532. Dla niedowierzających zdjęcie ze strony producenta: Edytowano 2 godziny temu przez KWF Odpisz, cytując
Rafal Wdo Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Zwracam honor nie zrozumieliśmy się Odpisz, cytując
Recommended Posts