Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie . Takie krótkie pytanie udało mi się zamówić aiyima a80 w dobrej cenie i powoli zaczynam rozglądać się za kolumnami raczej półkowe ale nie koniecznie małe . Oczywiście nie drogie przynajmniej na razie. Najlepiej tak 500zl. I czy lepiej kupić używki czy poczekać i kupić za 1000zl np TAGA HARMONY TAV-807B albo używki w tej cenie . Podobno taga jest płaska scena tyle wyczytałem .

A i jeszcze pytanie przyszłościowe czy warto wymienić te 2 kostki na coś takiego czy to nic nie wniesie

IMG_20251208_205343.jpg

Napisano (edytowany)

No ale dokładnie co chcesz osiągnąć wymieniając op-ampy? Szukasz czegoś bardziej naturalnego? Nie kupuj op-ampów na Ali, bo często są to malowanki. Kup w kraju od zaufanego dostawcy.

Edytowano przez KWF
Napisano

Polski dystrybutor zaufany aiyima raczej ciężko . Ja kupiłem na aliExpress od AiyimaTechnology Store który jest oficjalnym sklepem. Jeżeli chodzi o zmianę procesorów o którą pytalem to już tobie tłumacze mianowicie troszkę czytałem troszkę oglądałem testów i niektóre osoby wymieniły na lepszy model. 

Napisano (edytowany)
28 minut temu, Rafal Wdo napisał:

Polski dystrybutor zaufany aiyima raczej ciężko . Ja kupiłem na aliExpress od AiyimaTechnology Store który jest oficjalnym sklepem. Jeżeli chodzi o zmianę procesorów o którą pytalem to już tobie tłumacze mianowicie troszkę czytałem troszkę oglądałem testów i niektóre osoby wymieniły na lepszy model. 

Pisałem o wzmacniaczach operacyjnych (nie wymieniasz procesorów a wzmacniacze operacyjne). Nie wiesz jak brzmi ten wzmacniacz, nie masz do niego kolumn, wiec bez sensu wydawać po 100zł za op-ampa tylko dlatego, że podobno lepsze. Poza tym wsadzić do wzmacniacza dwa op-ampy prawie za 1/3 jego ceny, jest lekką rozrzutnością. Dołóż te 200 zł do budżetu na kolumny. Nie oglądaj za wiele testów, tylko zacznij słuchać i będziesz wiedział czego Ci brakuje, albo jest za dużo.

Doczytałem, że tam siedzą op-ampy NE5532, a na nich dużo droższe i cenione sprzęty grające są robione. Można wymienić raczej tylko te dwa co są na wejściu do układu wzmacniacza mocy, tych w buforach raczej tak łatwo nie wyrwie się. Moim zdaniem ich wymiana, byłaby ostatecznością. Wolałbym kupić np. zasilacz liniowy do tego grajka, niż płacić za op-ampy.

Edytowano przez KWF
Napisano

To było bardziej pytanie z ciekawości . Non stop szukam kolumny 

To było bardziej pytanie z ciekawości . Non stop szukam kolumny 

dali oberon 3 czy elac debut 3.0 b6.3 ciekawa recenzja była o nich 

Nie prawda one są na tpa3255 a nie na

NE5532

Napisano (edytowany)

Ech TPA3255 jest jednoukładowym wzmacniaczem klasy D. Jego nie wymienisz. W tym grajku wymienia się tylko dwa wzmacniacze operacyjne i na 99% są to NE5532.

Dla niedowierzających zdjęcie ze strony producenta:

Screenshot2025-12-13at18_16_01.png.baa9983ceb571337a620c7969b31b106.png

Edytowano przez KWF