MartinoMartinossssMa Napisano 14 grudnia Napisano 14 grudnia Witam, szukam wieżyczki do biura. Rynek nowych miniwież do 500-600zł jest bardzo ubogi i raczej nie zdecyduję się na jakieś Blaupunkty. Rozważam zakup czegoś używanego. Co sądzicie o zakupie w tym budżecie Yamaha CRX-E320? Z oryginalnymi głośnikami wychodzi 500-600zł. Jest sens? Miałem już wcześniej do czynienia z PianoCraftem i super to grało choć był to model 670D także zupłełnie inna półka. Nie mam dużych wymagań: radio + CD + możliwość podłączenia do TV/laptopa Odpisz, cytując
MartinoMartinossssMa Napisano wczoraj o 18:50 Autor Napisano wczoraj o 18:50 21 minut temu, Misio38 napisał: Jest. Finalnie zdecydowałem się na RX-E810 + DVD E810 + kolumny NX-E800. Jutro jadę odebrać. Na papierze wyglada to lepiej niż E320 a cena podobna. Mam nadzieję, że nie wtopię 😉 Odpisz, cytując
Misio38 Napisano wczoraj o 19:00 Napisano wczoraj o 19:00 (edytowany) Na pewno dziolny Piano to lepsza opcja, a w kądym razie mocniejsza - ampli to już całkiem mocny wzmacniacz. Ja przez wiele lat używałem RX200+CDX200 jak sprzedałem wszystkie ,,duże sprzęty'' i przez wiele lat nie miałem chęci nic zmieniać poza kolumnami. Trochę ich przetestowałem z Pianocraftem i wiem, że tamte generacje od 100 do 410/810 sporo potrafiły. Ale w końcu się cd-ek zepsuł i wzięło mnie znowu na kupowanie sprzętu. Od razu napiszę, że zdecydowanie najsłabszym elementem jest NX-E800. Nie żeby nie dało się słuchać z przyjemnością, ale spokojnie można dobrać lepsze kolumny używane w cenie do tysiaka. Edytowano wczoraj o 19:01 przez Misio38 1 Odpisz, cytując
MartinoMartinossssMa Napisano wczoraj o 19:10 Autor Napisano wczoraj o 19:10 3 minuty temu, Misio38 napisał: Na pewno dziolny Piano to lepsza opcja, a w kądym razie mocniejsza - ampli to już całkiem mocny wzmacniacz. Ja przez wiele lat używałem RX200+CDX200 jak sprzedałem wszystkie ,,duże sprzęty'' i przez wiele lat nie miałem chęci nic zmieniać poza kolumnami. Trochę ich przetestowałem z Pianocraftem i wiem, że tamte generacje od 100 do 410/810 sporo potrafiły. Ale w końcu się cd-ek zepsuł i wzięło mnie znowu na kupowanie sprzętu. Od razu napiszę, że zdecydowanie najsłabszym elementem jest NX-E800. Nie żeby nie dało się słuchać z przyjemnością, ale spokojnie można dobrać lepsze kolumny używane w cenie do tysiaka. Zobaczymy co z tego wyjdzie. To mój pierwszy używany sprzęt, który kupuję. Ale w tej cenie nie ma szans na coś nowego. Czytałem, że te kolumny mają różne opinie. Zobaczę jak to wygląda w praktyce. Audiofilem nie jestem więc mega wymagań nie mam. 😉 Oby od strony technicznej wszystko było OK. A tak z ciekawości - to jakby nie patrząc sprzęt 15-20 letni - nie dzieje się nic w tych modelach ze względu na wiek? Jakieś wysychające kondensatory, padające wyświetlacze itp? Odpisz, cytując
Misio38 Napisano wczoraj o 19:41 Napisano wczoraj o 19:41 (edytowany) Mi cdx200 się zepsuł po 20 latach. Nie naprawiałem tylko jako gratis dodałem do sprzedanego amplitunera. Laser pewnie padł, a sam ampli w super kondycji był. Nawet zajebiście grał z AP Spark 2. Edytowano wczoraj o 19:42 przez Misio38 Odpisz, cytując
Recommended Posts