Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

szukam wieżyczki do biura. Rynek nowych miniwież do 500-600zł jest bardzo ubogi i raczej nie zdecyduję się na jakieś Blaupunkty.

Rozważam zakup czegoś używanego. Co sądzicie o zakupie w tym budżecie Yamaha CRX-E320? Z oryginalnymi głośnikami wychodzi 500-600zł. Jest sens?

Miałem już wcześniej do czynienia z PianoCraftem i super to grało choć był to model 670D także zupłełnie inna półka.

Nie mam dużych wymagań: radio + CD + możliwość podłączenia do TV/laptopa

Napisano (edytowany)

Na pewno dziolny Piano to lepsza opcja, a w kądym razie mocniejsza - ampli to już całkiem mocny wzmacniacz. Ja przez wiele lat używałem RX200+CDX200 jak sprzedałem wszystkie ,,duże sprzęty'' i przez wiele lat nie miałem chęci nic zmieniać poza kolumnami. Trochę ich przetestowałem z Pianocraftem i wiem, że tamte generacje od 100 do 410/810 sporo potrafiły. Ale w końcu się cd-ek zepsuł i wzięło mnie znowu na kupowanie sprzętu. Od razu napiszę, że zdecydowanie najsłabszym elementem jest NX-E800. Nie żeby nie dało się słuchać z przyjemnością, ale spokojnie można dobrać lepsze kolumny używane w cenie do tysiaka.

Edytowano przez Misio38
Napisano
3 minuty temu, Misio38 napisał:

Na pewno dziolny Piano to lepsza opcja, a w kądym razie mocniejsza - ampli to już całkiem mocny wzmacniacz. Ja przez wiele lat używałem RX200+CDX200 jak sprzedałem wszystkie ,,duże sprzęty'' i przez wiele lat nie miałem chęci nic zmieniać poza kolumnami. Trochę ich przetestowałem z Pianocraftem i wiem, że tamte generacje od 100 do 410/810 sporo potrafiły. Ale w końcu się cd-ek zepsuł i wzięło mnie znowu na kupowanie sprzętu. Od razu napiszę, że zdecydowanie najsłabszym elementem jest NX-E800. Nie żeby nie dało się słuchać z przyjemnością, ale spokojnie można dobrać lepsze kolumny używane w cenie do tysiaka.

Zobaczymy co z tego wyjdzie. To mój pierwszy używany sprzęt, który kupuję. Ale w tej cenie nie ma szans na coś nowego.

Czytałem, że te kolumny mają różne opinie. Zobaczę jak to wygląda w praktyce. Audiofilem nie jestem więc mega wymagań nie mam. 😉

Oby od strony technicznej wszystko było OK.

A tak z ciekawości - to jakby nie patrząc sprzęt 15-20 letni - nie dzieje się nic w tych modelach ze względu na wiek? Jakieś wysychające kondensatory, padające wyświetlacze itp?

Napisano (edytowany)

Mi cdx200 się zepsuł po 20 latach. Nie naprawiałem tylko jako gratis dodałem do sprzedanego amplitunera. Laser pewnie padł, a sam ampli w super kondycji był. Nawet zajebiście grał z AP Spark 2.

Edytowano przez Misio38